Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă brusc din această noapte. Avertismentul meteorologilor

Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă brusc din această noapte. Avertismentul meteorologilor
Alertă meteo ANM: detalii despre vreme

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada următoare. Meteorologii vin cu un avertisment. Vremea urmează să se schimbe brusc din această noapte. Întreg teritoriul este lovit de furtuni și grindină chiar la un pas de sezonul cel mai cald. De asemenea, vom mai avea parte și de ploi abundente în cele ce urmează. Află mai multe detalii despre zonele cele mai afectate!

Prognoza meteo ANM: vremea se schimbă brusc

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că vremea se va schimba radical în perioada următoare. Deși poate nimeni nu se mai aștepta la asemenea fenomene, avem din nou parte de ploi abundente, grindină și furtuni puternice.

De asemenea, în tot acest timp temperatura pare să crească pe zi ce trece, meteorologii fiind de părere că trebuie să ne obișnuim cu noile modificări. Weekend-ul va fi cel mai afectat de ploi și furtuni.

Vremea de astăzi va fi frumoasă în mare parte a țării, iar temperaturile vor crește ușor în diferite zone ale teritoriului. Cu toate astea, nu sunt mai multe motive de bucurie pentru că spre seară apar înnorări și averse în unele colțuri ale țării. Vestul și sud-vestul României sunt cele două regiuni afectate în special de averse și descărcări electrice.

Cetățenii care locuiesc în București se vor putea bucura de temperaturi maxime de până la 25-26 grade Celsius. De asemenea, Capitala este ferită de eventuale ploi scurte care ar putea apărea în tot restul țării.

Vremea se schimbă radical în următoarele două zile. Există șanse să apară ploi de scurtă durată în nordul și nord-vestul țării, arată specialiștii. Temperatura nu va scădea foarte mult atunci.

Vânt și ploi în unele zone

În Moldova, Dobrogea și o parte din Muntenia vor apărea vânt și ploi transformate ulterior în vijelii. Aversele vor fi acompaniate și de descărcări electrice puternice sau grindină.

Temperaturile vor crește de joi, ajungând la maximum de 30-31 grade Celsius pe timp de zi. Valorile se vor încadra între 7-19 grade Celsius pe timpul nopții, în funcție de zonă.

Cu toate că va fi chiar foarte cald în unele județe, nu scăpăm de ploi. Zona de munte este vizată de temperaturi scăzute și vânt puternic. În zonele înalte vor apărea averse, grindină, vijelii și descărcări electrice.

Când a început să se încălzească în România?

„Primăvara se întoarce de la mijlocul săptămânii. De miercuri, o să observăm creșterea valorilor de temperaturi, de la o zi la alta. Miercuri, vor fi 17-18 grade în partea de sud-est a țării, pentru ca joi, vineri și sâmbătă să vorbim chiar de 23-24 de grade.

Până atunci, vorbim despre o vreme deosebit de rece, pentru că următoarele două dimineți vor fi caracterizate preponderent de temperaturi negative, în special în zonele nordice, vestice, centrale ale țării.

Până marți, vorbim și de o informare meteorologică ce vizează o vreme rece în toată țara. Sunt și două avertizări meteorologice de cod galben, valabile până luni seară, la ora 21.00. Vorbim pentru zona de munte de ninsori”, a spus Elena Mateescu, director ANM.