Alertă meteo ANM. Vine viscolul, avertismentul crunt al specialiștilor

Alertă meteo ANM. Vine viscolul, avertismentul crunt al specialiștilor
Alertă meteo ANM.

Alertă meteo ANM. Vine viscolul, ce avertisment au dat specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie pentru ziua de azi, 18 ianuarie. Alerta este în vigoare pentru trei sferturi din țară, până la ora 20:00. Nu mai puțin de 30 de județe sunt vizate de această aleră meteo ANM.

Alertă meteo ANM

Specialiștii de la ANM au emis azi noi avertizări de vreme severă. Astfel, conform alertei, până diseară, ora 20:00, 30 de judeţe din estul, centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte se va manifesta vântul puternic. La munte, la altitudini mari se anunţă viscol.

Codul galben de intensificări susţinute ale vântului se vor menține în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj.

Pe tot parcursul zilei, vântul o să continue să prezinte intensificări în estul, centrul şi local în sudul şi sud-estul ţării, dar și în zone de munte. În Carpații Meridionali, mai ales în zona înaltă, se vor manifesta rafale de 90-110 km/h care viscolesc ninsoarea, iar vizibilitatea este redusă. În Moldova viteza vântului atinge 60-85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei şi local în Muntenia, 55-60 km/h.

Informarea de vreme rea va fi în vigoare până miercuri dimineața, 19 ianuarie, la ora 08.00. Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări de vânt în judeţele Covasna, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba.

 „În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90.-10 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă” a anunţat ANM.

De asemenea, intensificări locale şi temporare ale vântului se mai anunță şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70-80 km/h, precum şi în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50.-5 km/h.

Prognoză specială pentru București

În intervalul 18.01.2022 ORA 10:00 – 19.01.2022 ORA 08:00, valorile termice se anunță a fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul se anunță a fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat (35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade, dar posibil mai coborâtă în zona periurbană.

Vremea în săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

În săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022, valorile termice se anunță a fi mai coborâte decât normalul perioadei în regiunile intracarpatice, însă cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane, apoi în rest se situează în jurul celor normale pentru această perioadă. În ce privește regimul pluviometric, el este deficitar în regiunile extracarpatice și în cele vestice, însă în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI