Zona din România înghițită de ninsori. Stratul de zăpadă are 65 de cm deja aici

Zona din România înghițită de ninsori. Stratul de zăpadă are 65 de cm deja aici
La Bâlea Lac stratu de zăpadă a ajuns la 65 de centimetri

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, în special în zonele de munte din țară. Deja, pentru amatorii de schii, zăpada a atins un nivel record pentru începutul de decembrie. ANM anunță ninsori, în continuare, cel puțin în zonele montane, la altitudini mari. O zonă afectată de cantitățile mari de zăpadă a fost și Bâlea Lac.

La Bâlea Lac stratu de zăpadă a ajuns la 65 de centimetri

De la finele luni noiembrie și până astăzi, în zona de altitudine înaltă din România a nins aproape continuu. Astfel că s-a ajuns la un strat de zăpadă record pentru începutul de inară. În zona Bâlea lac zăpada a atins pragul de 65 de centimetri.

Pragul a fost atins ieri, 14 decembrie, anunță ANM.  La 2.034 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, schiorii ar avea parte de un paradis alb, asta dacă actuala situație le-ar fi permis să se deplaseze până acolo.

La cota 1.800, meteorologii anunță depunerea unui nou strat de zăpadă, de aproximativ 30 de centimetri, în zona Carpaţilor Meridionali. Aici se anunță ninsori abundente, începând din această seară, ceea ce va favoriza depunerea unui strat mare de zăpadă în această zonă. Tot aici meteorologii anunță și rafale de vânt puternice, cu viteze de până la 90 de km pe oră, iar instabilitatea din zonă ar putea declanșa și avalanșe.

Deja în zona județului Sibiu, la cotă, a avut loc o avalanșă, surprinzând doi schiori. Niciunul dintre cei 15 schiori aflați în zonă, inclusiv cei menționați anterior, nu a fost prinși sub munții de zăpadă.

”Doi schiori au fost surprinși de o avalanșă de dimensiuni reduse, mai exact la Valea Doamnei. Niciunul din cei doi schiori nu au suferit afecțiuni medicale fiind acoperiți de zăpadă doar parțial. Menționăm că cei doi erau echipați corespunzător cu rucsac ABS, dispozitiv de căutare în avalanșă, sondă și lopata.

O a două avalanșă, și ea de dimensiuni reduse, s-a produs în zona Bâlea Lac, unde în apropiere erau în jur de 15 practicanți free-ride. Nimeni nu a fost surprins avalanșă, toată lumea fiind în afară oricărui pericol”, au decalrat cei de la Salvamont Sibiu.

Iarna 2020 fără hotel de gheață

Devenit o tradiție, încă din 2005, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a atras în fiecare an zeci de turiști. În toți acești 15 ani peste 8.000 de turiști au trecut pragul ingeniosului Hotel de gheață de la Bâlea Lac.

În fiecare an constructorii au venit cu o temă aparte, când au construit hotelul folosind blocuri de gheaţă ajung de 70 de centimetri şi care cântăresc aproape 70 de kilograme. Din păcate, anul acesta, organizatorii evenimentelor de la Bâlea Lac au anunțat că nu va exista un nou hotel, dar speră ca la anul, să poată face acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI