Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România: rafale de vânt de 100 de km/h

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România: rafale de vânt de 100 de km/h
Alertă ANM. Vine prăpădul în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de marți, 13 octombrie. Meteorologii spun că temperaturile vor scade în partea de vest a României.

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România

Potrivit meteorologilor, marți vremea va fi local mai rece pentru perioada aceasta, iar în restul teritoriului, valorile termice se vor situa aproape de cele normale, chiar puțin mai ridicate în este și sud-est.

Cerul va prezenta înnorări și ploile își vor face apariția în majoritatea regiunilor, cu caracter de aversă, iar local se vor cumula cantități mari de apă. În nord-est, est și sud-est se vor semnala și descărcări electrice. La munte, la altitudini de 1,500 m, în special seara și noaptea precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla cu putere la munte, cu rafale de peste 100 km/h în masivele mai înalte, dar se va intensifica și în alte zone, însă cu viteze de ce vor depăși pe alocuri 55 – 65 km/h. Valorile termice se vot încadra între 10 – 11 grade în Banat și 24 – 26 de grade în Bărăgan, vestul Dobrogei și sudul Moldovei. Temperaturile minime vor fi situate între 4 și 11 grade, iar izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo pentru Capitală

În Capitală, temperaturile vor arăta o scădere față de intervalul anterior, așadar maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima în jur de 6-8 grade.

Cerul va prezenta înnorări, iar probabilitatea pentru ploi și descărcări electrice va fi mai mare  în timpul zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, în special în prima parte a zilei.

Vortexul Polar ajunge în România

Deși în primele săptămâni de toamnă temperaturile erau cu mult peste media celor normale pentru această perioadă, meteorologii ANM susțin că, începând cu weekend-ul acesta, un val de aer polar urmează să lovească Europa. Până la mijlocul săptămânii viitoare, urmează să avem parte de temperaturi scăzute.

Vântul va bate cu putere în cea mai mare parte a Bătrânului Continent, iar valorile termice vor coborî ajungând cu minim 10 grade mai reduse decât cele normale pentru această perioadă. În Franța și Germania se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi.

Rafale de vânt de 100 km/h
Vine vreme urâtă în România

Prognoza meteo 19 – 26 Octombrie

Valorile termice medii a aerului va avea valori puțin mai mari decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile țării. Media temperaturilor va fi între 6 și 9 grade Celsius.

Cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru perioada aceasta, cu o tendință ușor deficitară în sud-vest. Șansele de de ploaie vor fi la 15% în majoritatea zonelor din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI