Franța, problemă majoră cu migranții: avertismentul lui Macron pentru valurile de oameni săraci

Franța, problemă majoră cu migranții: avertismentul lui Macron pentru valurile de oameni săraci

La fel ca Germania, Anglia sau Italia, Franța se confruntă cu un val masiv de imigranți pe care nu mai poate să-i susțină financiar. Din acest motiv, președintele Macron a venit cu niște avertismente.

Franța ”nu poate găzdui pe toată lumea”, a fost mesajul lui Emanuel Macron pentru cei care se duc în Franța cu scopul de a-și trăi viața. Această declarație marchează începutul unei noi abordări a administrației de la Paris vizavi de problema migrației, informează Mediafax.

Declarației din ultimele 24 de ore ale președintelui vin la câteva zile după ce a fost anunțată o înăsprire a politicilor referitoare la imigrație. Cu gestul său destul de radical, președintele speră să descurajeze alegătorii să mai voteze cu formațiunile de extremă dreapta. La fel ca în alte țări occidentale, politica anti-imigranți este un factor principal în campania acelor partide extremiste, care au devenit din ce în ce mai populare. Rezonând cu o parte din politica lor, Emanuel Macron speră să mulțumească măcar o parte dintre naționaliști.

„Franța nu poate găzdui pe toată lumea dacă vrea să găzduiască oamenii în condiții bune”, a declarat Macron pentru Europe 1. Președintele francez se află zilele acestea la New York, unde participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Încă din 2017, s-a putut observa o creștere masivă a numărului de solicitanți de azil în Franța. În contextul în care Germania și Franța s-au arătat deschise la posibilitatea ajutării imigranților, nu a durat mult până câând sistemul a fost abuzat. Ca o soluție, oficialul de la Paris este de părere că ar trebui să existe o cooperare semnificativ mai strână la nivel european pe marginea acestui subiect. „Nu există suficientă cooperare în Europa și este necesar să analizăm acest fenomen al imigrației și să luăm decizii”, a explicat Macron.

Declarațiile lui Macron vin în condițiile în care Parlamentul de la Paris urmează să organizeze săptămâna viitoare o dezbatere cu privire la politica privind imigrația. Astfel, președintele arată că este conștient de faptul că Marine Le Pen, principala sa rivală, a construit popularitatea partidului său, Adunarea Naţională, pe o retorică anti-imigrație.

Vizavi de cei care sunt deja în Franța, Macron a explicat însă că eliminarea completă a serviciilor medicale pe care le pune la dispoziția imigranților este una ridicolă. „Ar fi o greșeală să spunem că problema migrației este o chestiune tabu sau ceva despre care ar trebui vorbit doar atunci când se produc crize”, a mai spus liderul francez, care a subliniat că Franța a fost întotdeauna o țară care a primit imigranți.

Statistici, în 2018, autoritățile franceze au înregistrat nu mai puțin de 122.743 de cereri de azi. Față de 2017, valoarea a fost cu 22% mai mare, iar ritmul creșterii continuă să fie unul accelerat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI