Alertă ANM. Fenomene meteo extreme. Temperaturile scad drastic în zilele următoare VIDEO

Alertă ANM. Fenomene meteo extreme. Temperaturile scad drastic în zilele următoare VIDEO
Alerta ANM. Fenomene meteo extreme. Temperaturile scad drastic in zilele urmatoare

După două luni toride de vară, toamna pare că se apropie cu pași mărunți de România. Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie au transmis că vor avea loc fenomene meteo extreme în cele mai mari regiuni ale țării, în următoarea perioadă. Cât de mult vor scădea temperaturile.

Vin ploile și vijeliile în România

Ploile au pus stăpânire pe România. Încă de la primele ore ale dimineții zilei de miercuri, 31 august, experții de la ANM au înregistrat temperaturi scăzute în cele mai mari zone ale țării și în Capitală, acolo unde a plouat torențial.

În următoarea perioadă, temperaturile vor continua să scadă și nu vom scăpa de precipitații mult prea curând. Vremea va fi închisă până spre finalul acestei săptămâni în majoritatea zonelor din țară.

Reprezentanții ANM avertizează asupra ploilor torențiale ce se vor manifesta în România. De asemenea, ne vom confrunta cu furtuni, vijelii și instabilitate atmosferică.

Miercuri, 31 august, în sud-estul țării, meteorologii au emis un cod galben și portocaliu de ploi și vijelii, iar cantitățile de apă au depășit 25- 40 de litri pe metru pătrat.

Cum va fi vremea în primă săptămână din luna septembrie

Primele zile de toamnă ne vor întâmpina cu temperaturi scăzute și variații atmosferice. Potrivit meteorologilor, în perioada 1 – 6 septembrie vremea se va răci brusc și semnificativ, deîndată ce un val de aer rece va traversa România.

În ultima zi de vară calendaristică, valorile termice maxime se vor situa între 23 și 31 de grade. Până sâmbătă, 3 septembrie, temperaturile nu vor mai depăși 18-27 de grade.

Pe tot parcursul zilei de miercuri, 31 august, meteorologii au anunțat ploi puternice și vijelii în majoritatea regiunilor din țară, în special la munte și în zonele submontane, unde s-ar putea înregistra cantități mari de precipitații.

Săptămâna 5 – 11 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 12 – 19 septembrie

Temperaturile medii vor fi puțin mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile din est și sud-est.

Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, ceea ce înseamnă că nu va mai ploua la fel de mult. În restul zonelor din România, va ploua potrivit intervalului  calendaristic.

Săptămâna 19 – 26 septembrie

Mediile temperaturilor se vor încadra, în general, în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua conform limitelor normale pentru această perioadă calendaristică.

Urmăriți Playtech.ro și pe