Temperaturile scad brusc în România, se schimbă vremea. Prognoza meteo până în octombrie

Temperaturile scad brusc în România, se schimbă vremea. Prognoza meteo până în octombrie
Luna septembrie, prima lună de toamnă, în general este una capricioasă

Luna septembrie este una plină de capricii. Astăzi ANM a emis prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Conform acesteia temperaturile scad brusc în România, cu alte cuvinte se schimbă vremea. Așa cum scriam recent, prognoza meteo până în octombrie este una preponderent cu valori termice scăzute. Așadar, va fi nevoie de haine ceva mai groase în aceste zile.

ANM anunță că temperaturile scad brusc în România

Așa cum am mai scris, luna septembrie, prima lună de toamnă, în general a fost una capricioasă. Dar, în contextul actual, și în urma perioadei de caniculă, trecerea la valori termice scăzute genereează mari probleme, mai ales celor termo-sensibili.

Deși ne-am fi așteptat la valori ceva mai ponderate, ANM anunță că temperaturile scad brusc în România, cu alte cuvinte s-ar putea să avem în termometre și valori sub 4 grade celsius.

Astăzi am primit și prognoza meteo până în octombrie, iar datele arată o schimbare considerabilă a vremii, pentru următoarele două săptămâni, în mai toate regiunile țării, după cum urmează:

Prognoza meteo până în octombrie în Banat și Crișana

ANM anunță pentru cele două regiuni istorice valori termice coborâte, cuprinse între 15 și 18 grade maximele. Valorile minime vor fi între 4 și 7 grade, atât în Banat, cât și în Crișana.

Cât despre precipitații, ANM preconizează că „între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.”

Prognoza meteo până în octombrie în Transilvania și Maramureș

Pentru următoarele două săptămâni, ANM anunț în aceste două regiuni valori diurne scăzute, ajungând între 13 și 16 grade. Pe timpul nopții temperaturile vor scade, ajungând la valori cuprinse între 3 și 6 grade celsius.

La fel ca în Banat și Crișana, și aici precipitațiile vor apare între 19, 22 și, ulterior între 26 septembrie și 2 octombrie.

Prognoza meteo până în octombrie în Moldova și Dobrogea

Prognoza ANM spune că, până la data de 24 septembrie, în ambele regiuni valorilte termice vor fi mai scăzute. Așa se face că vor fi maxime cuprinse între 13 și 17 de grade. Valorile minime vor fi între 3 și 8 grade.

În cazul acestor două regiuni, mai spune ANM, „Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, și după data de 26 septembrie.”

Prognoza meteo până în octombrie în Muntenia și Oltenia

În sudul țării, în Muntenia și Oltenia, ANM anunță maxime cuprinse între 16 și 22 de grade, și minime între 6 și 9 grade celsius. Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM spune că „între 19 și 22 septembrie, precum și după data de 27 septembrie, există posibilitatea apariției de precipitații”.

Prognoza meteo până în octombrie la munte

„Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la această dată până în data de 24 septembrie. Media maximelor termice va avea variații între 4 și 8 grade. Valorile minime vor coborî ușor sub pragul de îngheț.

În următoarele două zile se va  ncălzi cu aproximativ 4…5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice importante. Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.”, anunță ANM în prognoza pentru următoarele 2 săptămâni.

Urmăriți Playtech.ro și pe