Alertă meteo ANM. Vin furtunile în toată țara: cod portocaliu în mai multe județe

Alertă meteo ANM. Vin furtunile în toată țara: cod portocaliu în mai multe județe
Furtuni în toată țara. Cod galben și portocaliu în mai multe județe din România

Furtunile și ploile torențiale din ultimele zile au făcut ravagii în aproape toate județele din România. Cod galben și portocaliu de vreme rea până vineri.

Alertă meteo ANM. Cod portocaliu în mai multe județe

În mai multe județe din Moldova, ploile și furtunile au făcut ravagii. Din cauza cantităților mari de apă căzute într-un timp foarte scurt, sistemul de canalizare din Iași a cedat. În Vaslui, zona industrială a orașului a fost măturată de o viitură puternică.

În doar câteva ore, în Iași a plouat cât pentru două luni, deoarece sistemul de canalizare nu am mai făcut față și a cedat, străzile din oraș au fost inundate. Și în județul Vaslui, torenții au inundat Drumul Național 2F, care face legătura cu Bacăul. Ploi torențiale au fost și în Capitală, iar meteorologii au emis avertizări de cod galben și portocaliu până vineri, potrivit Antena 3.

Drumul a fost acoperit de ploile de pe dealuri, iar șoferii au rămas blocați în autoturismele lor. Mai mulți șoferi au fost nevoiți sa aștepte să se oprească ploaia pentru a-și putea continua drumul.

Ploile torențiale au provocat accidente

Un grav accident de circulație a fost produs din cauza ploilor torențiale în județul Vaslui. În accidentul produs pe raza comunei Muntenii de jos au fost implicate un tir și două autoturisme.

Șuvoaiele de apă au intrat în mai multe gospodării și într-un magazin. Pompierii au fost chemați la fața locului pentru a scoate apa cu motopompele.

Potrivit sursei citate, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de ploi și furtuni pentru zona de nord-est și sud ale țării, dar, începând de sâmbătă ploile vor înceta și temperaturile vor crește din nou.

Anul 2020, cel mai cald din istorie

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie informează că anul acesta este cel mai călduros din istorie.

”Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016.

Vin furtuni în toată țara
Furtuni în toată țara. Cod galben și portocaliu

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (…) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016” a declarat Roxana Bojariu, meteorolog ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI