Se întoarce canicula în România! Ce temperaturi se vor înregistra azi, 5 octombrie 2020

Se întoarce canicula în România! Ce temperaturi se vor înregistra azi, 5 octombrie 2020
Se întoarce canicula în România! Ce temperaturi se vor înregistra azi, 5 octombrie 2020

Pentru ziua de astăzi, 5 octombrie, ANM a emis câteva avertizări de Cod galben. În același timp, tot astăzi, vom avea parte și de temperaturi ridicate, față de normalul acestui interval.

ANM: Se întoarce canicula în România

ANM a anunțat pentru astăzi, în zona Munteniei, temperaturi de până la 33 de gade celssius. ANM a emis în alte zone avertizări de God Galben. Conform comunicatului, temperaturile minime de astăzi se încadrează între 10-19 grade, iar în vestul, nord-vestul, sud-estul României și în zona Moldovei vor fi precipitații ce vor depăși 25-3ol/mp.

Ce temperaturi se vor înregistra azi, 5 octombrie 2020

În intervalul 10:45 – 15:00, astăzi în Județul Caraş-Severin, ANM a emis o avetizare de Cod Galben. unde local și temporar,se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze, la rafală, de 55-65 km/h. O altă avetizare de Cod Galben, în același interval orar, a fost emis în județul Constanta și în județul Tulcea. Și aici se vor semnala, local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze, la rafală, de 55-65 km/h.

Conform prognozelor emise de către ANM, vă prezentăm pe regiuni cum va fi vremea astăzi:

Se întoarce canicula în România! Ce temperaturi se vor înregistra azi, 5 octombrie 2020
ANM anunță caniculă și Cod Galben

BANAT

Valorile termice maxime, în scădere la începutul intervalului, se vor situa ușor sub normele perioadei,. Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 27-28 de grade. Vemea vadeveni caldă pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până la o medie de 15-6 grade. În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade. După data de 5 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

CRIȘANA

Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului, se vor situa ușor sub normele perioadei. îÎ data de 5 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 9 grade. Între 5 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor fi în creștere până la o medie de 25-26 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În perioada 5-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

MARAMUREȘ

Temperaturile minime vor fi în creștere spre o medie de 13 grade. În perioada 5-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

MOLDOVA

Valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18-19 grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere,, de la o medie de 13-14 grade, la 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere între 5 și 9 octombrie.

DOBROGEA

Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 5 octombrie.

OLTENIA

Temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade, la 20-21 de grade, vor ajunge să se situeze ușor sub normele perioadei. Între 5 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

LA MUNTE

Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimți mai ales la valorile diurne. Acestea vor fi în scădere de la medii de 14 grade, spre medii în jurul a 9 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 10-11 grade. Temperaturile minime vor scădea ușor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade, la 4-5 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creștere din nou spre o medie de 10 grade. În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade. Cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. După data de 5 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a precipitațiilor.