Alertă meteo ANM. Vin furtuni periculoase în România. Zonele vizate de urgie

Alertă meteo ANM. Vin furtuni periculoase în România. Zonele vizate de urgie
Alertă meteo ANM. Următoarele 2 zile aduc furtuni

Alertă meteo ANM. Conform ANM, în ultimele 24 de ore vremea a fost, relativ, frumoasă, iar din punct de vedere termic România s-a situat peste valorile normale perioadei. Cu toate astea, prognoza pentru următoarele zile se anunță cu schimbări bruște, ploi torențiale și, pe alocuri, chiar furtuni și valori termice relativ scăzute.

Alertă meteo ANM. Următoarele 2 zile aduc furtuni

În cea mai nouă prognoză ANM pentru miercuri, 8 iunie, și pentru 9 și 10 iunie, ANM anunță posibile descărcări eletrice, pe arii restrânse la munte, în sudul și sud-estul României și izolat în rest. ANM mai spune că în astăzi vântul va avea intensificări, în special în zona de sud a Banatului, dar și în vestul Carpaților Meridionali.

Pentru ziua de joi, 9 iunie, va apărea instabilitate atmosferică, mai ales după-amiaza, în jumătatea de vest a României, iar noaptea fenomenul se va muta în sud-vestul țării. Tot mâine vor apare și precipitațiile, cu caracter torențial, mai spune ANM, și descărcări eletrice. ANM mai spune că joi nu sunt excluse căderile de grindină și vijeliile.

Pentru ziua de vineri, 10 iunie, prognoza ANM anunță vrem,e în general instabilă, iar instabilitatea se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, vor apărea averse și descărcări electrice în sudul și estul țării, dar și local în centrul teritoriului. Tot vineri, ca urmare a precipitațiilor, cantitățile de apă vor fi însemnate, mai avertizează ANM și vor apărea condiții de grindină. Vântul va avea intensificări locale și temporare.

Temperaturile anunțate de ANM pentru următoarele trei zile

În următoarele trei zile, 8, 9 și 10 iunie, spune ANM, valorilte termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta. În acest interval valorile vor ceva mai ridicate, față de perioada în care ne aflăm.

Pentru ziua de azi, la ora amiezii, în România se vor înregistra temperaturi cuprinse între 21 ți 31 de grade, pentru ziua de joi se vor înregistra valori cuprinse între 23 și 31 de grade, iar vineri, pe 10 iunie, vor fi valori între 23 și 30 de grade.

Azi și mâine, la nivelul capitalei, se vor înregistra valori cuprinse între 26 și 28 de grade, la ora amiezii și, trecător, ploi slabe. Pentru vineri, însă, ANM spune că temperaturile vor fi curpinse între 23 și 24 de grade, și vremea va deveni, în general, instabilă, după-masă, cu averse de ploaie.

Pentru weekend ANM anunță că nu vor fi modificări însemnate, față de prognoza acestor trei zile, poate pe alocuri vor mai apărea averse de ploaie și mici intensificări ale vântului și descărcări electrice.