Alertă meteo ANM. Cod galben în România de vânt puternic. Zonele pe care trebuie să le eviți

Alertă meteo ANM. Cod galben în România de vânt puternic. Zonele pe care trebuie să le eviți
Alertă meteo ANM. Cod galben în România de vânt puternic. Zonele pe care trebuie să le eviți

Alertă meteo. Administrația Națională de Meteorologie a lansat un cod galben de vânt puternic în România. Astfel, vântul face ravagii în șase județe din țară. Care sunt localitățile, vedeți un pic mai jos, precum și când expiră avertizarea meteo.

Cod Galben de vânt puternic în maimulte județe din România. Când expiră

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au lansat o avertizare de cod galben de vânt puternic valabil în șase județe din țară. Atețnționarea expiră la orele 14:00.

Este prăpăd la început de lună decembrie. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt valabile în orele următoare în 6 judeţe din România.

Județele unde se va semnala vânt puternic

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi local 60 de kilometri la oră şi izolat 70 de kilometri la oră. De asemenea, în zona montană, vitezele la rafală vor depăşi 70-90 de kilometri la oră.

În judeţul Sibiu (localităţile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Şelimbăr, Turnu Roşu, Boiţa) intensificările vântului vor atinge la rafală 55-60 de kilometri la oră şi izolat 70-75 de kilometri la oră. Atenţionarea este valabilă până la ora 10:00.

Vânt puternic pe crestele munților

Tot până la ora 10:00, în zonele de munte de peste 1.800 m din judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, rafalele de vânt au avut viteze de peste 90-100 de kilometri la oră, în special la peste 2000 de metri altitudine.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. În plus, avertismentul meteorologilor ANM nu se oprește aici. Aceștia au prognozat că în perioada Crăciunului, în România va fi, potrivit directorului ANM cu temperaturi peste media normală în această perioadă în toate regiunile teritoriului.

Decembrie, o lună caldă cu temperaturi peste normal

Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara.

Cele mai mari abateri vor fi în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie. Săptămâna 21-28 decembrie păstrează același semnal – temperaturi ușor peste medii în toate regiunile și precipitații peste norme în regiunile extracarpatice și în rest normale”, a mai precizat Elena Mateescu, directorul ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI