Meteo. Cum va fi vremea de Crăciun. Temperaturile ating și 15 grade

Meteo. Cum va fi vremea de Crăciun. Temperaturile ating și 15 grade
Ziua de 25 decembrie cu temperaturi ridicate

Mâine este Crăciunul, iar din punct de vedere termic România îl va întâmpina pe Moș Crăciun cu temperaturi ridicate. Conform datelor ANM, la aproape tot nivelul teritoriului temperaturile din temrometre vor fi cu plus. Astfel se face că, mâine 25 decembrie, vremea va fi pozitivă pentru perioada din an în care ne aflăm.

Ziua de 25 decembrie cu temperaturi ridicate

ANM anunță că mâine, 25 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată local în regiunile centrale și în extremitatea de sud a țării.

Atât pe 25 decembrie, cât și în ziua următoare, pe întreg teritoriul României termometrele vor indica valori pozitive, ajungând chiar la 15 grade cu plus. Singurele zone unde valorile termice vor fi mai scăzute sunt zonele montane. Aici regimul pluviometric va fi excedentar, mai spune ANM.

Tot pe 25 decembrie, în zona de vest, în nordul și centrul țării, vor continua fenomenele de precipitații, iAr spre seară în Maramureș, Transilvania și Moldova, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Weekend-ul va aduce temperaturi mai scăzute în aproape toată țara, iar noaptea va aduce și ninsori, în aproapte toate regiunile. Depunere de strat de zăpadă vom avea în zonele de deal, de munte, dar local și în sud-vestul țării. Pentru București, ANM anunță mâine, 25 decembrie, temperaturi de până la 11 grade celsius. Dar dimineața bucureștenii vor avea parte de fenomene de ceață.

”Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a completat directorul ANM.

Vreme caldă pentru perioada din an în care ne aflăm

Deși suntem în decembrie, în mare parte am avut temperaturi ridicate, și foarte puțină zăpadă. Dacă pe la jumătatea lunii noiembrie au fost depuneri de zăpadă, acum nu vom avea parte. Mai ales de 25 decembrie, de Crăciun, vom simți lipsa fulgilor de nea. Conform progonozei ANM, s-ar putea ca de Revelion să existe depuneri de strat de zăpadă, dar nu ca în alți ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI