Meteo ANM. Ce fenomen crunt se abate asupra României. Avertisment de ultimă oră

Meteo ANM. Ce fenomen crunt se abate asupra României. Avertisment de ultimă oră
Cum o să fie vremea în perioada următoare

Un fenomen crunt pune stăpânire pe România! Toți o să fie nevoiți să se îmbrace cât mai gros după ce ultima lună de toamnă o să vină cu foarte multe probleme. Temperaturile scad drastic în unele regiuni ale țării, așa că românii trebuie să se pregătească pentru schimbările meteo.

Schimbări meteo în România. Ce o să se întâmple în perioada următoare

Noiembrie ne arată că nu este întotdeauna o lună prietenoasă. În primele zile temperaturile o să fie unele blânde, însă, începând cu 5 noiembrie, un aer polar o să străbată România. Temperaturile o să scadă drastic, iar ninsori sunt așteptate în unele părți ale țării.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chiar şi de 22 de grade în sudul României.

În a doua săptămână de noiembrie, este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase.”, a transmis meteorologul Elena Mateescu, potrivit Realitatea.

Cum o să fie vremea astăzi

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina o să existe momente scurte însorite, însă o ploaie slabă nu este exclusă azi, 2 noiembrie. Vântul o să bată cu putere, însă vremea o să fie mult mai blândă spre deosebire de ziua de ieri.

În zona de sud a Moldovei și în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit, iar printre fenomenele care ar putea să apară se numără burnița. Valorile din această zi sunt unele potrivite pentru luna noiembrie, ținând cont că o să se înregistreze în jur de 14…15 grade Celsius după ora prânzului.

Cei care se află în Dobrogea și Bărăgan o să se confrunte cu ceață la începutul zilei, iar mai târziu o ploaie trecătoare sau burnița o să pună stăpânire pe aceste regiuni. Temperaturile sunt asemănătoare cu cele înregistrate în ziua anterioară. Predominant, o să fie înnorat.

Vremea pe regiuni. Ce trebuie să știe toți românii

În Maramureș și în nordul Transilvaniei ceața din primele ore ale dimineții o să se risipească, iar toți cei care locuiesc în aceste zone o să aibă parte de o zi plăcută, însorită. Totuși, minimele din timpul nopții o să atingă pragul înghețului, așa că toți sunt sfătuiți să se asigure că nu o să se lupte cu frigul.

În vestul României, cerul o să fie senin, iar după prânz o să se înregistreze temperaturi de 17 sau 18 grade Celsius, în timp ce la noapte este așteptată o ploaie de scurtă durată. În ținuturile sudice, în schimb, vremea este mohorâtă și există condiții de ceață în primele ore ale dimineții în zona de câmpie.

În Oltenia momentele însorite nu o să dureze mult, așa că nu este exclus ca burnița să apară în decursul zilei de azi pe la munte. Maximele se mențin normale pentru această perioadă.

Cum o să fie vremea la munte

În Carpații Occidentali și Meridionali sunt așteptate ploi, iar ninsorile și lapovița o să își facă apariția la altitudini la altitudini de peste 2000 de metri. Vântul o să bată cu putere, astfel că persoanele care locuiesc la munte sunt nevoite să se pregătească pentru vremea cât mai capricioasă.

Cum o să fie vremea în București

Nici cei care locuiesc în Capitală nu scapă de vremea mohorâtă. O ploaie destul de blândă o să își facă apariția pe la prânz în București, iar temperaturile maxime o să se înregistreze undeva la 14 grade. De asemenea, pe timpul nopții cerul o să rămână acoperit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI