Alertă meteo ANM pentru octombrie 2020: ”Nu este normal pentru mijlocul toamnei”

Alertă meteo ANM pentru octombrie 2020: ”Nu este normal pentru mijlocul toamnei”

Alertă meteo ANM. Meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă și luna viitoare, având tempeaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul lunii octombrie.

Alertă meteo ANM pentru octombrie 2020

Pentru luna octombrie este prognozată și o perioadă cu abatere termică pozitivă ușor accentuată, în regiunile estice și sud-estice. Cât privește precipitațiile, acestea se anunță normale la începutul lunii octombrie, urmând ca după jumătatea lunii acestea să fie deficitare în unele zone. ANM – Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Astfel, în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, însă cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, la nivel local, în regiunile estice și sud-estice.

De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, temperaturile medii ale aerului sunt prognozate a fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, însă mai ales în cele sudice și vestice.

De asemenea, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, chiar ușor mai ridicate în nord-vest, însă și ușor mai coborâte în sud-est.

Prognoza meteo octombrie

În perioada 12 – 19 octombrie, temperatura medie a aerului urmează a avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, dar mai ales în regiunile sudice.

De asemenea, regimul pluviometric se anunță a fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 19 – 26 octombrie, mediile valorilor termice vor fi în general în jurul celor normale pentru această săptămână, chiar ușor mai ridicate în regiunile sudice.

De asemena, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, dar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în weekend

Potrivit estimărilor ANM, vremea se va răci ușor. Sâmbătă, temperaturile încep să scadă și încep să-și facă apariția și ploile. Tot sâmbătă, va ploua, local, în nord-vest, centru şi nord, şi pe spaţii mai restrânse în rest.

De asemena, sunt anunțate şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă mai pot fi, izolat, însemnate. Continuă să se răcească, mai ales în vest, așadar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade la Baia Mare şi Miercurea Ciuc şi 27 de grade, frecvent, în est, chiar 28 la Iaşi.

Și în București se răceşte uşor, astfel că sâmbătă la amiază vor fi în jur de 25 de grade, iar noaptea minimele nu vor depăși 12 grade Celsius. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii ca trecător să plouă.

Duminică va fi frig, iar temperaturile nu vor mai depăși 24 de grade Celsius la amiază. Așadar, cei ce vor merge la vot în ziua de duminică, 27 septembrie, vor avea parte de o zi fumoasă, nici prea caldă, dar nici prea friguroasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI