Alertă meteo ANM. Nu scăpăm de caniculă! Câte luni de vară mai avem. Vești bune pentru iubitorii de litoral

Alertă meteo ANM. Nu scăpăm de caniculă! Câte luni de vară mai avem. Vești bune pentru iubitorii de litoral
Alertă meteo ANM. Nu scăpăm de caniculă! Câte luni de vară mai avem. Vești bune pentru iubitorii de litoral. Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Vara lui 2020 ar putea fi una dintre cele mai călduroase din istoria măsurătorilor meteorologice. Astfel, veștile de la meteorologi sunt aparent bune, aceștia spunând că vara nu se lasă dusă cu una cu două din țara noastră. Porivit prognozei meteo pe următoarele două săptămâni, vremea în această perioadă va fi una caldă, chiar caniculară în marea majoritate a țării.

Alertă meteo ANM. Vești bune pentru iubitorii de litoral. Se anunță caniculă în următoarele două săptămâni

Vara lui 2020 este o vară a recordurilor de temperaturi. La stațiile meteorologice au fost depășite recordurile maxime zilnice, iar anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an de când se fac măsuratori meteorologice.

Astfel, veștile sunt foarte bune pentru cei care și-au prelungit sau și-au cumpărat vacanțe în luna septembrie. Vara va continua cel puțin până la jumătatea lui septembrie. Ziua de 29 august a fost un record în ceea ce privește temperatura maximă înregistrată pentru o astfel de zi calendaristică.

Se anunță încă două săptămâni de caniculă
Se anunță încă două săptămâni de caniculă

Se anunță 35-36 de grade Celsius până pe 14 septembrie

Astfel, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două săptămâni se vor înregistra temperaturi de 35-36 de grade Celsius în marea majoritate a teritoriului.

”A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice.

Cel mai călduros an de când se fac măsurători meteo

Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius.

Cât ține valul de căldură

Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.