Alertă meteo ANM. Mare atenție, români! Ce se întâmplă în această noapte este fără precedent

Alertă meteo România pentru seara de 18 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meterologie au emis o nouă atenționare. Care este anunțul specialiștilor pentru români? Detalii despre vremea din toate zonele țării.

Alertă meteo ANM. Anunțul specialiștilor

Iarna și-a intrat serios în drepturi în ultimele săptămâni, mai cu seamă că zilele precedente au avut parte de un peisaj ca-n povești pe tot teritoriul. În unele părți s-au înregistrat chiar și -23 de grade Celsius și se pare că vom continua să ne obișnuim cu fenomenele extreme ale sezonului rece. Specialiștii anunță că seara aceasta vom avea din nou parte de ger, aceasta fiind chiar una din cele mai friguroase nopți.

Oana Păduraru, meteorolog de serviciu, a declarat pentru Antena 3 că în dimineața aceasta s-au întregistrat -18 grade Celsius în zonele depresionare (la Câmpeni). Reprezentanții ANM menționează că luni, 18 ianuarie, urmează să avem cele mai scăzute temperaturi din an, dar din cursul zilei de miercuri lucrurile se vor schimba, astfel vremea să se încălzească.

„Din punct de vedere termic va interveni o schimbare”

„Din punct de vedere termic va interveni o schimbare din cursul zilei de miercuri. Informarea meteorologică exipiră miercuri dimineața la ora 10.00. Așteptăm totuși ca noaptea ce vine să fie cea mai rece noapte și în depresiuni să se înregistreze temperaturi de -20 de grade”, detaliază specialistul.

Temperaturile mai calde urmează să vină întâi în zonele vestice, apoi în restul teritoriului României. Încălzirea nu va fi treptată, ci rapidă, așa că la finele săptămânii curente am putea să ne așteptăm la temperaturi pozitive de 11-12 grade Celsius în partea de sud și sud-est a țării, dar și minime destul de ridicate pentru perioada în care ne aflăm și pentru extremele pe care le-am străbătut.

Detalii meteorologi

„De miercuri, vremea se va încălzi, la început în zonele vestice, apoi și în restul zonelor, o încălzire destul de rapidă astfel încât, la sfârșitul acestei săptămâni, ne așteptăm la temperaturi pozitive în mare parte din țară, chiar și la valori de 11…12 grade în partea de sud și sud-est a țării pe timpul zilei, dar și minime destul de ridicate. De acum în colo își fac apariția și precipitațiile, de această dată nu vor fi doar sub formă de ninsoare, vom avea și precipitații mixte. În zonele mai joase ne așteptăm la condiții de formare a poleiului, mai ales în partea de vest și de nord-vest a teritoriului. În zonele montane, din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă se topește și se va forma, în funcție de condițiile locale, ghețus”
Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM (Sursa: Antena 3)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI