Meteo. Avertisment crunt de la ANM: vin furtuni, ploi torenţiale şi grindină

Meteo. Avertisment crunt de la ANM: vin furtuni, ploi torenţiale şi grindină
ANM a emis Cod Galben pentru mai multe județe din țară

Până astăzi am avut parte de ploi, temperaturi mai scăzute, dar și de căldură și soare. Numai că, în cursul acestei zile, ANM a emis un nou Cod Galben de vreme rea pentru mai multe județe. Avertizarea este valabilă până ora 23:00, în această seară.

ANM a emis un Cod Galben pentru mai multe județe din țară

ANM a emis, în jurul orei 18:30, un nou Cod Galben de vreme rea. Codul este valabil până la ora 23:00, în această seară. Județele care au intrat sub incidența acestui cod sunt județul Arad, Bihor, Timiş și județul Satu Mare. În acest interval, ANM anunță intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h.

Pe alocuri vor apărea fenomene de vijelie, și local averse ce vor depăși 15-20 l/mp, descărcări electrice și grindină. În același interval probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă. Vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate, mai spune ANM.

Vremea în restul țării

În restul țării astăzi se vor menține temperaturile mai ridicate, existând totuși posiblitatea unor precipitații și în alte zone. Începând de mâine, spune ANM, vreme în general va fi răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade şi minimele între 8 și 0 grade, în Începând din astăzi se estimează o încălzire treptată a vremii.

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai, iar în unele zile vor fi chiar mai ridicate decât mediile multianuale, respectiv 23-26 grade ziua şi 11-13 grade noaptea în Banat, de exemplu.

De mâine, în Crișana, anunță ANM, temperatura aerului va fi în creştere treptată. Se va apropia de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai, cu medii ale maximelor de 22-24 de grade şi minime de 10-13 grade.

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată. Vor fi mai ales fenomene de instabilitate atmosferică, iar local, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia începând de mâine temperaturile vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar minimele între 10 și 14 grade. În ceea ce privesc precipitațiile, la nivelul sudului țării și în Capitală se așteaptă precipitații, dar nu în cantități mari, ca și până acum. Rămâne să vedem cum va evolua vremea în zilele următoare atât în sudul, cât și în restul țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI