Vremea 7 august – 6 septembrie 2021. Ce fenomene extreme ne așteaptă timp de o lună, prognoza pentru România

Vremea 7 august – 6 septembrie 2021. Ce fenomene extreme ne așteaptă timp de o lună, prognoza pentru România
Vremea 7 august - 6 septembrie 2021. Ce fenomene extreme ne așteaptă timp de o lună, prognoza pentru România

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru perioada 9 august 6 septembrie 2021. Specialiștii ANM ne spun cum va fi vremea în România până la început de toamnă.

Vremea 7 august – 6 septembrie 2021

Potrivit meteorologilor, pe 6 august, între orele 10:00 și 19:00, în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și averse torențiale.

De asemenea, în același interval, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei și Carpații de Curcură vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale și descărcări electrice. Cantiățile de apă vor depăși 30-40 l/mp.

În primele două săptămâni ale intervalului, vremea va fi puțin mai caldă decât normalul pentru această perioadă.

În perioada 23-30 august, în special în nord și în est, temperaturile vor începe să scadă. În prima săptămâna a intervalului, temperaturile se anunță mai ridicate decât normalul acestei perioade, mai puțin în regiune sud-vestice.

În ce privesc ploile, ele vor fi mai slabe în jumătatea vestice a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, în timp ce cantitățile de apă vor fi normale pentru această perioadă în celelalte regiuni. 

Ce fenomene extreme ne așteaptă timp de o lună, prognoza pentru România

În a doua săptămână, temperatura media va fi mai mare decât media acestei perioade în cea mai mare parte a țării, mai puțin în regiunile sud-vestice.

Ploile se anunță mai semnificative în jumătatea de est a României și în regiunile nord-estice.

Începând din 23 august, vremea se va răci. Temperaturile vor fi mai scăzute decât media pentru această perioadă.

În săptămâna 23-30 august, regimul pulvometric va fi în general excedentar. În regiunile nord-vestice și extremitatea de sud, cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână, mediile temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă. Este posibil ca temperaturile să scadă în regiunile estice și cele nord-estice ale țărilor.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar în special în cele montane, potrivit meteorologilor ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI