Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea de Revelion. Vești neașteptate din partea meteorologilor

Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea de Revelion. Vești neașteptate din partea meteorologilor
Meteorologii aduc vești neașteptate pentru revelion

Potrivit meteorologilor, în majoritatea regiunilor vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lui decembrie și începutul lui ianuarie. În unele zone vor ajunge chiar și până la 16 grade Celsius.

Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea de Revelion

Potrivit specialiștilor, de Revelion nu vom avea zăpadă, ci ploi. Avem aceste temperaturi neobișnuite datorită unei mase de aer cald care a pătruns în țara noastră prin sud. Normal, ar trebui să avem între minus 3 și 5 grade ziua și minus 10 grade noaptea. Însă am avut în București și 15 grade luni la prânz. Aceasta ar fi fost valoarea maxima pe țară, dacă nu se înregistrau 16 grade la Oltenița.

Mai mult, în următoarele 3 zile vom avea valori maxime de 15 – 16 grade grade și va ploua aproape în toate zonele țării, mai abundent prin vest, nord-vest și la munte.

Prognoza meteo Revelion 2021

Banat

În cea mai mare parte a intervalului de referință, în Banat va predomina o vreme mai caldă decât cea normală pentru această perioadă. Astfel, în perioadele cele mai calde (28-30 decembrie și 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9 – 12 grade Celsius, iar a minimelor de 5 – 8 grade Celsius.

Crișana

În Crișana, la sfârșit de decembrie și început de ianuarie, vor fi de asemenea mai ridicate decât cele obișnuite. Așadar temperaturile pe timpul zilei vor fi de 9 – 12 grade Celsius, iar cele nocturne de 3 – 7 grade Celsius, media regională.

Transilvania

În zona Transilvaniei, în comparație cu regimul termic specific în această regiune, temperaturile din aceste două săptămâni vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie a maximelor de 4 – 8 grade Celsius și a minimelor de -4 și 0 grade Celsius, cu temperaturi chiar și mai mari între 28 și 30 decembrie, respectiv în 3 și 4 ianuarie când ziua vor fi în medie 7 – 11 grade, iar noaptea valori pozitive, potrivit stirileprotv.ro.

Maramureș

Și în Maramureş, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. În zilele cele mai calde, media temperaturilor maxime va fi de 10 – 12 grade Celsius, iar a minimelor de 3 – 6 grade. În restul timpului, vor fi valori de 5 – 7 grade ziua și -2 – 0 grade Celsius noaptea, mediat regional.

Moldova

În zona Moldovei, la sfârșitul lui decembrie, dar și în perioada 3-5 ianuarie vor fi temperaturi maxime cuprinse între 7 – 12 grade Celsius și minime de 0 – 5 grade Celsius. În celelalte zile, amiaza va aduce un ecart de 4 – 8 grade, iar noaptea de -3 și 2 grade Celsius.

Dobrogea

În Dobrogea, în perioada 28-30 decembrie, vom avea temperaturi maxime de 13 – 16 grade Celsius, iar a minimele vor ajunge la 6 – 9 grade Celsius. În celelalte zile, la amiază vor fi 9 – 12 grade și noaptea 4 – 7 grade Celsius.

Muntenia

În zona Munteniei, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 13 grade Celsius, iar a minimele vor fi cuprinse între 0 – 5 grade, cu valori chiar mai ridicate între 28 și 31 decembrie când, mediat regional, se vor înregistra ziua valori de 12 – 16 grade și noaptea de 2 – 6 grade.

Oltenia

Și în Oltenia, vremea va fi mai caldă pentru această perioadă la sfârșitul lui decembrie și începutul lui ianuarie. În perioada 28-30 decembrie, ziua vor fi valori de 11 – 15 grade și noaptea 3 – 6 grade. În zilele următoare, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7 – 11 grade, iar ale minimelor de -2 – 3 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI