Alertă meteo ANM. Atenție, șoferi! Polei și condiții grele în România, cum va fi vremea în weekend

Alertă meteo ANM. Atenție, șoferi! Polei și condiții grele în România, cum va fi vremea în weekend
Cum va fi vremea în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un anunț important despre cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână. Potrivit meteorologilor, în acest weekend vom avea parte de polei, vânt și minune de până la -4 grade Celsius.

Alertă meteo ANM. Polei și condiții grele în România

Deși suntem la jumătatea lunii decembrie, specialiștii ANM nu anunță căderea zăpezii, așa cum ne-am fi așteptat. Ba chiar din contră, meteorologii anunță că temperaturile din următoarele zile vor fi cu mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Deși astăzi vremea a fost închisă în toate zonele țării, termometrele au arătat maxime de până la 10 grade și minime care ating pragul de minus patru grade Celsius. Doar în zona de sud-est a României sunt semnalate burnița sau ploile slabe.

Vremea la sfârșit de săptămână

Potrivit meteorologilor, vineri, 18 decembrie 2020, în vestul teritoriului temperaturile vor atinge valori de până la 9 grade celsius, în timp în ce restul țării acestea se vor încadra între 2 și 9 grade Celsius. Despre temperaturile minime, specialiștii ANM anunță valori cuprinse între -4 și 4 grade. Însă, de menționat este faptul că mâine va apărea ceața, în special în zonele joase, ploi slabe și burniță, iar în nordul Carpaților Orientali vor fi condiții de precipitații mixte și polei.

Ziua de sâmbătă va aduce vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Termometrele vor indica valori maxime de 10 grade, iar cele minimele nu vor coborî mai mult de -4 grade.

Cum va fi vremea duminică în România

Potrivit meteorologilor, duminică se păstrează același regim atmosferic, iar maxima zilei va ajunge din nou la 10 grade Celsius. Pe timpul nopții vremea se va mai răcii. În noaptea de duminică spre luni, termometrele vor arăta valori minime între -6 și 3 grade Celsius, moment în care, în sudul și estul țării, ceața va apărea, creând probleme celor plecați la drum. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări doar pe crestele montane, la altitudini înalte.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie până pe data de 4 ianuarie 2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade din an, însă nu vor lipsi ploile. Ba chiar, conform specialiștilor, cantitățile de apă ce se vor înregistra în următoarea perioadă vor fi excedentare.

Anul 2020 urmează să fie al doilea cel mai cald an înregistrat vreodată, estimează Organizația Mondială de Meteorologie. Acest an a fost caracterizat de valuri de căldură, secete, incendii și de cel mai activ sezon al uraganelor din Oceanul Atlantic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI