Alertă la granița României. Ce se întâmplă acum în țara vecină

Alertă la granița României. Ce se întâmplă acum în țara vecină
Alertă la granița României. Ce se întâmplă acum în țara vecină

Temeri la granița cu Bulgaria! Deși au înregistrat un număr relativ mic de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, vecinii din sud  sunt îngrijorați de recordul înregistrat în ultima săptămână: 555 de bolnavi! A început un al doilea val al epidemiei la bulgari? Mai multe detalii, în continuare.

Un al doilea val de COVID-19 în Bulgaria?

Este pericol la granița cu România din cauza faptului că numărul infectărilor cu noul coronavirus a explodat. Dacă la începutul pandemiei Bulgaria a înregistrat numai 3.266 de cazuri de infectare, dintre care 172 de decese, în ultimele 7 zile lucrurile s-au schimbar considerabil. Inspectorul-şef pentru sectorul sanitar, Anghel Kuncev, a declarat că, probabil, țara trece în prezent printr-un al doilea val epidemic. În ciuda acestui fapt, unele restricţii au fost relaxate.

„Probabil Bulgaria trece în prezent printr-un al doilea val epidemic“, consideră Kuncev.

Restricțiile rămase în vigoare

Purtarea măștilor de siguranță nu va mai fi obligatorie în magazine, în schimb, va rămâne imperioasă în transportul public, farmacii şi spitale.

În cazul persoanelor care se întorc din Spania, Italia, Olanda, Irlanda şi Malta, carantina nu va mai fi aplicată, dar rămâne valabilă în cazul celorlalte ţări.

„Ne concentrăm pe turiştii din Bulgaria şi pe cei din ţările vecine şi, desigur, pe oaspeţii de pe pieţele turistice din UE, care au o importanţă semnificativă pentru Bulgaria şi care au o situaţie epidemică similară.

În cadrul discuţiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenţionează să ofere zboruri charter spre Bulgaria de la începutul acestei luni şi începutul lunii viitoare“, a declarat ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Anghelkova.

Starea de urgență a fost extinsă până pe 30 iunie în Bulgaria, iar numeroase alte restricții, prevăzute în mai multe ordine emise vineri de ministrul Sănătăţii, rămân în vigoare.

Frecventarea discotecilor, piano-barurilor, cluburilor de noapte  și şi a altor astfel de localuri rămâne interzisă.