Alertă la granița cu Europa! Rușii au făcut deja prima mutare. Pericol pentru această țară

Alertă la granița cu Europa! Rușii au făcut deja prima mutare

Situație alarmantă la granițele Europei! Un atac a făcut ca Grecia să-și consolideze demarcația cu Turcia. Rușii au făcut și ei prima mutare. Ce a adus la această situație fără precedent?

Alertă la granița cu Europa! Rușii au făcut prima mutare

Situație fără precedent la granițele cu Europa! Un număr de 33 de soldați turci au fost uciși, iar alți 32 răniți. Totul s-a petrecut în cursul serii de joi, în cadrul unui atac al forțelor guvernamentale din Siria în regiunea Idlib. Rusia a făcut deja prima mutare și a anunțat că vineri, 28 februarie, va trimite două nave de război. Grecia ia și ea măsuri și își consolidează granițele cu Turcia. Aliatul-cheie al Siriei a spus că trupele din Turcia operau alături de luptătorii jihadiști în momentul în care au fost atacate de forțele siriene, negând însă că propriile forțe aviatice să fi fost implicate în luptele din zona Behud, arată BBC.

Forțele guvernamentale încearcă să recupereze Idlib, autoritățile siriene nu oferă comentarii publice despre această situație, iar Turcia anunță că a decis să nu mai oprească refugiații din Siria să ajungă în Europa. Azi, Rusia învinuiește Ankara pentru uciderea celor 33 de soldați turci și trimite două nave de război echipate cu rachete în apele coastei siriene. Amintim că evenimentele din ultima lună din zonele precizate au soldat cu decesul a 54 de soldați turci.

Alertă în Europa! Rusia a ăcut deja prima mutare, după ce 33 de soldați turci au fost uciși în Siria
Alertă în Europa! Rusia a ăcut deja prima mutare, după ce 33 de soldați turci au fost uciși în Siria Sursa Foto: adevărul.ro

„Suntem alături de Turcia, aliatul nostru NATO”

Jens Stoltenberg a „comandat atacul aerian fără discenământ al regimului sirian și susținătorilor ruși în privincia Idlib”, după o discuție cu ministrul turc de Externe Mevlut Cavasoglu, arată BBC, citat de adevărul.ro.

„Suntem alături de Turcia, aliatul nostru NATO, şi continuăm să cerem încetarea imediată a acestei ofensive josnice a regimului Assad, forţelor susţinute de Rusia şi Iran. Căutăm opţiuni şi cum putem ajuta Turcia în această criză”, susține un purtător de cuvânt al Departamentului de stat american. Grecia ia și ea măsuri în urma acțiunilor recente, așa că securizează perimetrul granițelor terestre și maritime cu Turcia. Atena a contactat deja oficialii UE și ai NATO în privința aceasta, conform unor surse, arată Reuters.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI