Alertă în America din cauza Rusiei. Cum sunt instruiți oamenii: „Ține praful radioactiv departe de tine” VIDEO

Alertă în America din cauza Rusiei. Cum sunt instruiți oamenii: „Ține praful radioactiv departe de tine” VIDEO
„Nu va mai rămâne nimic"

Alertă în America din cauza Rusiei! Orașul New York a publicat un anunț de interes public pentru un atac nuclear. Anunțul a venit la câteva săptămâni după ce presa rusă de stat a afirmat că Putin ar putea distruge coasta de est a SUA. În noul clip lansat luni, Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență al orașului le spune newyorkezilor: „Deci a avut loc un atac nuclear. Nu mă întrebați cum sau de ce. Aflați doar că cel mare a lovit. OK. Deci, ce facem?”. În clipul cu pricina se vede cum sunt instruiți oamenii în cazul unui astfel de atac.

Alertă în America din cauza Rusiei! Newyorkezii instruiți în caz de atac nuclear

Un purtător de cuvânt al orașului le spune cetățenilor: „Deși probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în apropierea orașului New York este foarte scăzută, este important ca newyorkezii să cunoască pașii pentru a fi în siguranță”, conform DailyMail.

Ea îi încurajează să urmeze acești „pași cheie, simpli, în cazul unui astfel de incident”. Cei trei pași simpli pe care trebuie să îi urmeze newyorkezii sunt: ‘să intre în casă, să rămână înăuntru și să stea la curent’ cu emisiunile despre ce trebuie să facă în continuare.

Se reamintește că rămânerea în mașină nu este o opțiune. „Nu ieșiți afară până când oficialii nu spun că este sigur”, li se spune în clipul publicat. Purtătorul de cuvânt al PSA continuă: „Dacă ați fost afară după explozie, curățați-vă imediat. Îndepărtați și puneți în saci toate hainele exterioare, pentru a ține praful radioactiv sau cenușa departe de corpul dumneavoastră”.

De asemenea, oamenii sunt încurajați să se îndrepte spre un subsol, dacă au unul. În videoclip li se menționează să meargă spre adăposturile antinucleare. În mai 2022, presa de stat rusă a lansat o nouă amenințare nucleară înfricoșătoare la adresa SUA, lăudându-se că Putin ar putea șterge întreaga coastă de est și de vest cu doar patru rachete.

„Nu va mai rămâne nimic”

Alexei Zhuravlev, un membru al parlamentului marionetă al lui Putin, a lansat amenințarea luni. Acesta declara că „nu va mai rămâne nimic” pe niciuna dintre coaste după loviturile cu noua bombă nucleară Sarmat 2 a Rusiei și că norul ciupercă va fi vizibil din Mexic.

Zhuravlev a trecut apoi la amenințarea cu anihilarea a 2 milioane de ucraineni, descriindu-i ca fiind naziști „incurabili” . Aceasta este doar ultima dintr-o lungă serie de amenințări lansate de mass-media rusească. În tot acest timp Putin încearcă să obțină sprijin pentru invazia sa nechibzuită din Ucraina.

Zhuravlev vorbea luni cu Evgheni Popov, într-un talk-show de pe principalul canal Rossiya 1 și, de asemenea, deputat, când a început să vorbească de spre un posibil atac nuclear. Răspunzând la un reportaj al CBS News de la sfârșitul lunii aprilie, în care discutau despre cum ar arăta un atac nuclear asupra New York-ului, Zhuravlev i-a acuzat pe aceștia că au „calculat incorect”.

În articol, reporterul Tony Dokoupil a simulat un atac cu o bombă de mărimea celei lansate asupra Hiroshimei în 1945. Reporterul a discutat despre un nor ciupercă care ar fi eclipsat Empire State Building și ar fi distrus o mare parte din Manhattan.

Sarmat 2, racheta nucleară de ultimă generație a Rusiei

Despre acest dispozitiv extrem de destructiv se crede că poate transporta până la 15 focoase hipersonice. Rușii se laudă că sunt capabile să evite toate sistemele actuale de apărare antirachetă.

Luna trecută, Kremlinul a avertizat că Europa va dispărea într-o apocalipsă nucleară. Este vorba de un nou atac verbal ca răspuns la faptul că aliații occidentali au promis mai mult armament Kievului asediat.

Noi cercetări sugerează că, dacă ar avea loc vreodată un război nuclear între Rusia și SUA, acesta ar declanșa probabil o „Mică Epocă Glaciară”. cercetătorii mai spun că această epocă ar dura mii de ani.