30 iul. 2021 | 11:12

Alertă ANM. Urmează zile de foc pentru România! În ce pericol major sunt oamenii

Vremea Meteo
Alertă ANM. Urmează zile de foc pentru România! În ce pericol major sunt oamenii
Avertisment ANM: alertă din partea specialiștilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis noi avertizări pentru România. Tot teritoriul rămâne cuprins de temperaturi caniculare. Urmează zile de foc în aproape toate zonele. Care este pericolul major care ne așteptă după colț?

Alertă ANM: zile de foc pentru Românii

România este cuprinsă de caniculă! Săptămâna aceasta am avut parte de temperaturi foarte mari în aproape toate zonele României. Cu toate astea, alături și-au făcut simțită prezența și vijelii.

Meteorologii au emis noi atenționări de caniculă și instabilitate atmosferică.Temperaturile mari insistă, iar disconfortul termic este clar o problemă pentru toți românii în acest sezon cald.

Cerul va fi variabil în ziua de vineri cu unele înnorări la începutul nopții în zona de munte și estul României unde vor fi condiții pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Minimele sunt cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius, iar izolat avem condiții de ceață.

Cod Galben: ‘Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade’

Avertizare Cod Portocaliu și prognoza în Capitală

Prognoza în București: Vremea se menține deosebit de caldă în București, iar disconfortul termic se arată în continuare accentuat. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab spre moderat, trecător cu ușoare intensificări în cursul zilei. Maximele se situază în jurul a 37 de grade Celsius, iar minimele cuprinse între 20 și 22 de grade Celsius.

Cod Portocaliu: ‘Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate: 30 iulie – 01 august Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade. Valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat’

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro