28 iul. 2021 | 10:44

România, lovită de un nou val de căldură. Care vor fi zonele cele mai afectate. Anunț de ultimă oră de la ANM

News
România, lovită de un nou val de căldură. Care vor fi zonele cele mai afectate. Anunț de ultimă oră de la ANM
România, lovită de un nou val de căldură

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru finalul acestei luni de vară. Aceștia anunță disconfort termic ridicat, dar și vijelii puternic și grindină, în funcție de zona țării.

Cod galben și portocaliu de caniculă în România

În intervalul 28 – 31 iulie, meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod Galben, fenomenele vizate sunt: disconfort termic, val de căldură și caniculă. Județele afectate sunt: Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Prahova, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Gorj, Alba-Iulia, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Argeș, Timișoara și Hunedoara.

În intervalul precizat, disconfortul termic va fi ridicat, iar valul de căldură va persista. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Caniculă va fi în regiunile vestice, sudice și local. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 39 de grade. Noaptea, temperaturile vor coborî sub 20 de grade Celsius.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă, valabil în perioada 29, 30 și 31 iulie. Fenomenele vizate sunt: disconfort termic deosebit de accentuat și val de căldură persistent. Județele vizate sunt: Dolj, Olt, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul celor trei zile, în județele menționate, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade Celsius.

Cod galben și portocaliu de vreme rea

Începând cu 28 iulie, ora 13:00, până pe 29 iulie, ora 02:00, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Afectate vor fi zonele montane și dealurile subcarpatice, centrul și estul țării și local în nord.

În intervalul și zonele menționate vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor avea loc frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului, izolat averse ce vor avea caracter torențial și grindină.

De asemenea, în perioada 28 iulie, ora 13:00 – 28 iulie, ora 23:00, a fost emis un cod portocaliu de vijelii puternice și grindină. Zonele vizate sunt: județul Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Harghita, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Vaslui.

În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri, aversele vor fi torențiale. Cantitățile de apă pot depăși izolat circa 25 – 30 de litri/mp.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro