Alertă ANM! Ce pericole ascunde valul de caniculă care s-a abătut asupra României

Alertă ANM! România, lovită de un val de caniculă

Vremea ne va da mari bătăi de cap și în următoarele zile, anunță meteorologii. Vor fi zile caniculare în întreaga țară, iar indicele temperatură – umezeală va atinge și va depăși pragul critic. Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitatea atmosferică. După-amiaza și seara sunt posibile vijelii și căderi de grindină, iar cantitățile însemnate de apă pot produce inundații în unele zone.

Alertă ANM! România, lovită de un val de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă din 12 iunie (miercuri), de la ora 10:00, până pe 14 iunie (vineri), la ora 23:00. Fenomenele vizate sunt disconfortul termic și manifestări de instabilitate atmosferică.

„Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, informează ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI