28 iul. 2021 | 08:13

Alertă ANM august 2021. Când scăpăm de caniculă, de fapt. Vești proaste pentru români

Vremea Meteo
Alertă ANM august 2021. Când scăpăm de caniculă, de fapt. Vești proaste pentru români
Caniculă ANM pentru luna august: când scăpăm de temperaturile uriașe?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru ultima lună de vară. Ce spun meteorologii despre luna august? Când vom scăpa de caniculă în România? Veștile nu sunt deloc bune.

Prognoza pentru luna august 2021: când scăpăm de caniculă

Un nou val de temperaturi caniculare cuprinde România! Luna august se pare că nu va dicta ceva diferit, pentru că ultima lună din sezonul cald tot cu temperaturi mari începe.

Valorile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile de pe teritoriu, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zona de vest și sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, mai ales în zonele montane.

Încă din prima săptămână din august avem parte de temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât cele normale intervalului în jumătatea de sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord și în regiunile estice, în rest sunt apropiate de temperaturile normale perioadei. În a doua săptămână avem temperaturi ale aerului apropiate de normal pe întreg teritoriul.

Valorile termice la final de august se vor situa în jurul celor specifice pe tot teritoriul. Cantitățile de precipitații estimate pentru perioada aceasta vor fi local deficitare în regiunile de sud și cele din zona de munte, în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Alertă ANM: Cod Galben

‘Interval de valabilitate: 27, 28, 29, 30, 31 iulie. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Zone afectate: conform textului și hărții. În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade’
Administrația Națională de Meterologie

‘Nu suntem în bine (direcţia schimbărilor climatice din România, n.r.), pentru că dacă luăm în considerare ultimii 20 de ani, cei mai calzi din istoria măsurătorilor meteorologice şi în ţara noastră, deceniul 2011 – 2020 cel mai cald deceniu, pentru că 7 ani din acel deceniu sunt în top 10 cei mai calzi ani din istorie, 2019 – 2020 sunt pe locul întâi şi doi ca fiind cei mai calzi ani’
Elena Mateescu, director ANM

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna Mai. Sunt mai multe decât crezi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro