Avertisment ANM. Ce fenomene meteo cumplite vor acapara România după valul de caniculă

Avertisment ANM. Ce fenomene meteo cumplite vor acapara România după valul de caniculă
Avertisment METEO. Ce spun specialistii de la ANM

Vara anului 2021 este tare capricioasă. După ce luna iunie a fost extrem de ploioasă, iar temperaturile din aer ne-au dus cu gândul la o vreme de toamnă, vara și-a intrat în drepturi în luna iulie cu soare puternic, valuri de caniculă și temperaturi ridicate. Oficialii ANM trag un semnal de alarmă. Ce ne așteaptă în următoarele zile.

Avertisment METEO. Ce spun specialiștii de la ANM

Specialiștii în meteorologie de la ANM avertizează românii că vom avea o vreme de ploi torențiale, furtuni și viscol puternic după ultimele săptămâni de caniculă care i-au topit pe români.

Cu toate acestea, căldura nu ne lasă cu una, cu două. Conform spuselor meteorologului Gabriela Băncilă, România va fi lovită de un nou val de caniculă în următoarele zile. Zonele cele mai afectate vor fi cele din Sud, unde valorile termice vor ajunge până la 39-40 de grade Celsius, la umbră.

,,În momentul de față, înregistrăm temperaturi la umbră, care se apropie de pragul caniculei, tot în regiunile sudice și sud-vestice ale țării – 34 de grade Celsius, la aceasta oră – valoarea temperaturii aerului în sudul Olteniei și Munteniei.

Aceste temperaturi de 33-34 de grade Celsius, pe care le înregistrăm frecvent, înseamnă temperaturi resimțite, dar tot în adăpostul meteorologic de 38-39 de grade, ceea ce înseamnă că, în directa bătaie a soarelui, mai ales în marile aglomerări urbane, temperatura resimțită este o valoare subiectivă’’, a declarat Gabriela Băncilă, director de Meteorologie Operațională în cadrul ANM, la Realitatea Plus.

Cum va fi vremea la mare și la munte la sfârșitul lunii iulie

Pe litoral, în schimb, temperaturile se vor menține la valori potrivite acestei perioade. Oamenii care sunt plecați în concediu se pot bucura, în voie, de un sejur la malul mării, acolo unde temperaturile ridicate de 35-37 nu se vor simți atât de tare.

„Nu vom vorbi despre 35-39 de grade la umbra, pentru că influența moderatoare a apei își va spune cuvântul.

Vor fi temperaturi de 28-29 de grade, la acest moment, dar, pentru că și pe litoral pragul de umezeală este cu mult mai ridicat, determină temperaturi resimițite, la această oră, de 35-37 de grade Celsius.

Pentru cetățenii care au preferat să dea o fugă până la munte, sfârșitul lunii iulie aduce valori termice cuprinse între 25 și 28 de grade, vreme perfectă pentru a face o drumeție montană.

La munte, în zona Moldovei și în zonaTransilvaniei, mai ales astăzi, mâine si poimâine, în orele amiezii, gradul de instabilitate va fi foarte accentuat. Este posibil să asistăm la apriția unor furtuni destul de puternice”, a completat meteorologul, conform sursei citate anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI