Alegeri prezidențiale, 24 noiembrie. Ion Iliescu și soția sa Nina au solicitat din nou urna mobilă

Alegeri prezidențiale, 24 noiembrie. Ion Iliescu și soția sa Nina au solicitat din nou urna mobilă

Duminică, 24 noiembrie, zi mare pentru soarta României din următorii cinci ani. Până la această oră, 680.000 de români au votat deja, printre care și oficialii țării. În străinătate, oamenii au ieșit în număr impresionat, în special date fiind și condițiile, drumul, timpul. Printre cei care nu s-au putut deplasa până la o secție de votare au fost Ion Iliescu și soția sa. Cei doi au solicitat urna mobilă, precum în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Alegeri prezidențiale, 24 noiembrie. Ion Iliescu și soția sa au solicitat din nou urna mobilă

24 noiembrie, ziua marelui verdict, în care românii își aleg conducătorul pentru următorii cinci ani. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați care se vor înfrunta duminică în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019. În turul 1, s-au prezentat la vot 51,19% din numărul total de alegători înscriși pe listele electorale permanente.

Alegeri prezidențiale, 24 noiembrie. Ion Iliescu și soția sa Nina au solicitat din nou urna mobilă
Urna mobilă

Cei doi adversari, aspiranți la funcția de președinte al României, nu au participat împreună la nicio dezbatere între cele două tururi. În schimb, amândoi au organizat dezbateri și conferințe de presă separate. Lupta continuă, iar rezultatul se va vedea în această seară, după ora 21:00.

Iliescu, singurul fost președinte care a solicitat urna mobilă pentru turul 1

Votul pentru cetățenii români aflați în țara natală a început duminică. Oficialii țării se prezintă, încet, la urnele de vot. Printre cei matinali s-au numărat Gabriela Firea, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Pe de altă parte, cel care nu va fi surprins votând este Ion Iliescu. Fostul președinte al României va vota cu urna mobilă specială, după ce a solicitat acest lucru, printr-o cerere la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1, deoarece suferă de mai multe probleme la nivel cardiac.

Oficialul a fost internat de mai multe ori anul acesta la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. De altfel, fostul lider al țării a avut aceeași nevoie și în turul 1. Ion Iliescu este singurul fost președinte care a solicitat urna mobilă pentru turul 1 al alegerilor prezidențiale 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI