Alegeri prezidențiale 2019. Au votat primii români. Cum a fost posibil

Alegeri prezidențiale 2019. Au votat primii români. Cum a fost posibil
Alegeri prezideniale 2019. Au votat deja primii români

Primii români au reușit deja să voteze! Cu toate că alegerile prezidențiale încep abia în luna noiembrie, unii din cetățenii români și-au exprimat deja votul vizavi de viitorul nou președinte. Cum a fost posibil acest lucru?

Alegeri prezidențiale 2019. Primii români au votat

Unii dintre româi au dat startul la schimbare deja! Câțiva din cetățeni și-au expirmat votul vizavi de viitorul nou președinte al țării. Este vorba despre cei care locuiesc în străinătate și au ales să voteze cu ajutorul corespondenței. Primele plicuri au și ajuns în poște, iar digi24.ro a vorbit cu câțiva dintre ei despre noutatea din acest an.

„Am aplicat online, simplu. La început am avut ceva probleme la înregistrare, dar am revenit și am reușit. Am primit în poștă după vreo, știu eu, 10 zile, două săptămâni, cele 4 plicuri pentru noi doi, pentru mine și pentru soția mea, le-am completat și le-am pus la poștă.Cu plicul pe care îl trimit în țară, românii din Diaspora își pun și speranța că alegerea pe care au făcut-o este una care, în timp, să aducă o schimbare în bine, o schimbare care să le permită să revină în țară, să trăiască alături de cei dragi”
Ciprian Bejan, român stabilit în Marea Britanie

Algeri prezidențiale 2019. Primii români au votat deja
Algeri prezidențiale 2019. Primii români au votat deja

„Sperăm că va reforma România”

Pentru românii care trăiesc departe de țara natală, votul prin corespondență a reprezentat mult. În sfârșit aceștia nu vor mai trebui să stea ore în șir pentru a-și vota favoritul, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată la alegerile prezidențiale sau la cele europarlamentare. Din nefericire, mulți nu au mai reușit să voteze în multe cazuri.

„Sperăm că va reforma România și că va opri exodul tinerilor din țară. Pentru românii care trăiesc departe de țară, votul prin corespondență înseamnă că nu vor mai fi nevoiți să stea ore în șir la cozi imense pentru a putea vota, cum s-a întâmplat la precedentele alegeri prezidențiale sau anul acesta, la cele europarlamentare, când mulți dintre ei nici măcar nu au mai reușit să voteze”
Horia Bogdan, român stabilit ăn Marea Britanie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI