Alegeri locale 2020. Traian Băsescu a dezvăluit marele proiect pentru Primăria Capitalei. Totul din fonduri europene

Marele proiect a lui Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu, Candidatul PMP la Primăria Capitalei a început o campanie concertată de comunicare a programului său pentru Capitală. Fostul președinte a României explică pas cu pas soluțiile pentru problemele cu care se confruntă în acest moment locuitorii Bucureștiului.

Marele proiect a lui Traian Băsescu. Totul din fonduri europene

Fostul președinte a propus un proiect extrem de ambițios, care presupune creșterea gradului de „independență energetică” a Bucureștiului: instalarea panourilor solare pentru fiecare locuință în parte.

Acesta a explicat că panourile pentru un penthouse ar costa aproximativ 6,800 de lei. Panourile ar fi formate din două baterii, montate în funcție de spațiul disponibil.

„O a doua soluție pe care o propun este bazată pe ce ne-a dat Dumnezeu: Bucureștiul e ars de soare mai multe luni din an. Iar România poate produce celule de energie solară pentru încălzirea locuințelor. O astfel de celulă, de 900 de Wați, costă 2000 de lei celula. Specialiștii ne spun că un apartament cu 2 camere se poate încălzi cu o singură celulă Romstal. care poate furniza apă clocotită 24 de ore din 24, în total circa 180 de litri de apă fierbinte pe zi”.

Traian Băsescu
Marele Proiect a lui Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei

„La nivelul Capitalei putem stabili o medie de 3500 de lei pe locuință. Avem în București 109.000 de clădiri, birouri și locuințe  din care 726.000 locuințe . Dacă luăm prețul mediu de 3500  lei pe locuință rezultă suma de 2,5 miliarde de lei pentru a monta la toate apartamentele o celulă de încălzire Romstal. Acest lucru înseamnă apă caldă cel puțin 8 luni din 12”, mai spune Traian Băsescu, explicând că acești bani se pot obține de la Uniunea Europeană din programele de mediu sau din programele de dezvoltare durabilă” a explicat Traian Băsescu, potrivit Gândul.ro.

Soluția tehnică pentru reducerea facturilor la întreținere cu 40%

Traian Băsescu mai adaugă că, în contextul în care Uniunea Europeană a ajuns la concluzia că sistemul clasic de încălzire este cel mare mare poluator de gaze cu efect de seră, fiind bazat pe termocentrale care consumă hidrocarburi, izolarea locuințelor a devenit o prioritate europeană.

„Se poate face izolarea astfel încât să creștem eficiența energetică cu încă 15% dacă folosim poliester grafitat. Care nu permite ieșirea încălzirii acumulate în casă. Se reduce costul încălzirii cu cel puțin 40%. Aici nu am o evaluare cât ar costa, dar România trebuie să facă un program propriu finanțat de UE, pentru că se înscrie în prioritățile de finanțare ale programul cu care Ursula von der Leyen a câștigat votul pozitiv al Parlamentului, așa numitul program Green Deal”, a adăugat Traian Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI