Traian Băsescu a fugit de SPP pentru o femeie. Ce s-a întâmplat, de fapt, și cum a reușit să scape de pază

Traian Băsescu a fugit de SPP pentru o femeie. Ce s-a întâmplat, de fapt, și cum a reușit să scape de pază
Traian Băsescu a fugit de SPP pentru o femeie. Ce s-a întâmplat, de fapt, și cum a reușit să scape de pază

Supărat fiind că nu i s-a permis să meargă la localul în care cânta artista sa preferată, Traian Băsescu, fostul președinte al României, a pus la cale un plan pentru a scăpa de ofițerii de la Serviciul de Pază și Protecție.

Traian Băsescu a fugit de SPP pentru o femeie

Cu siguranță, Traian Băsescu este cel mai efervescent și controversat președinte al României de până acum. El a fost șef suprem în stat în perioada 2004-2014, reușind de trei ori să convingă cetățenii să îl voteze. În cei zece ani, acesta a reușit să se impună ca fiind un caracter puternic, dând de furcă adversarilor săi politici, însă mai ales Serviciului român de Pază și Protecție.

Astfel, de-a lungul anilor, au circulat mai multe povești, care mai de care mai picante, legate de nerespectarea protocoalelor de securitate. Potrivit mărturiilor neasumate ale ofițerilor SPP, Traian Băsescu a fost cel mai greu de păzit dintre toți președinții. Dar, tot acesta este și cel mai apreciat pentru felul în care și-a tratat mereu echipa de securitate.

De altfel, unul dintre cele mai controversate momente a avut loc în anul 2008, când fostul președinte a fugit pur și simplu de SPP-iști, ajungând să fie căutat prin oraș cu zeci de mașini de poliție.

Cristiana Dorin Costache, cântăreața preferată de Traian Băsescu
Cristiana Dorin Costache, cântăreața preferată de Traian Băsescu

”Era acolo, în mijlocul petrecerii”

“Într-o seară a reușit să scape de dispozitivul de securitate prin spatele casei și a plecat spre restaurantul lui preferat. Cireșica. Acolo cânta o doamnă de a cărei voce era absolut fascinat. Bineînțeles că a fost căutat de un dispozitiv lărgit de SPP-iști, ajutați de zeci de polițiști. Nu a fost nevoie de prea multe căutări, pentru că șeful securității și-a dat seama unde s-a dus președintele. El era acolo, în mijlocul petrecerii, nu se temea de absolut nimic, se comporta ca un om normal. Asta în timp ce ofițerilor SPP nu le venea să creadă ce s-a întâmplat.

Traian Băsescu a fost un șef de stat care nu prea a respectat regulile, atunci când a venit vorba despre respectarea protocoalelor de securitate. El este un personaj popular, îi plac băile mulțimii, îi place să stea de vorbă cu oamenii și nu prea s-a temut vreodată, din acest punct de vedere. Desigur, libertatea aceasta de care lui îi plăcea să se bucure îi scotea din minți pe SPP-iști, pentru că apărarea președintelui era una extrem de dificilă”, a declarat un oficial, sub protecția anonimatului, potrivit Impact.ro.

În anul 2015, Cristiana Dorin Costache a fost diagnosticată cu cancer. La vremea aceea, aceasta s-a confesat lui Traian Băsescu, iar el s-a oferit să o ducă la medicul ei, dar artista a refuzat. Au urmat apoi ani de tratamente și operații, dar anul trecut, artista preferată a fostului președinte a reușit să învingă boala și s-a întprs pe scenă. Însă nu mai cântă în fiecare zi, deoarece pune preț mai mult pe sănătate și pe familie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI