Alegeri Locale 2020. Protest masiv împotriva lui Cristian Popescu Piedone: „La pușcărie, nu la primărie”

Alegeri Locale 2020. Protest masiv împotriva lui Cristian Popescu Piedone: „La pușcărie, nu la primărie”
Sursa foto: Andrei Cialîcu, Impact.ro

Momente neplăcute pentru candidatul la Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce sute de oameni s-au adunat să protesteze împotriva candidaturii acestuia la alegerile locale 2020. Pe lângă această lovitură, politicianul se confruntă și cu infecția cu noul coronavirus, fiind diagnosticat cu o zi în urmă.

Piedone, huiduit de cetățeni în ziua judecării dosarului „Colectiv”

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5, din partea PPU, în urmă cu o lună. Acesta a transmis un comunicat prin care promite că va fi “Aproape de oameni”, declarație care a lovit puternic milioane de români, inclusiv pe victimele tragediei de la Colectiv.

”Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie ”Aproape de oameni”. Da, cu siguranţă cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone, imedat după depunerea candidaturii.

Se pare că planetele nu s-au aliniat în favoarea fostului primar, căci în urmă cu puțin timp, aproximativ 100 de cetățeni s-au prezentat în fața Curții de Apel București pentru a cere condamnarea candidatului, și nu votarea acestuia, strigând din toți rărunchii: „La puscărie, nu la primărie!”, „Colectiv!”, precum și alte sloganuri sugestive.

Sursa foto: Andrei Cialîcu, Impact.ro
Sursa foto: Andrei Cialîcu, Impact.ro

Potrivit unor surse, o parte dintre acești oameni ar fi trimiși de către Marian Vanghelie, contracandidatul lui Cristian Piedone pentru funcția de primar al sectorului 5.

Ziua protestului nu este aleasă întâmplător, căci astăzi a fost anunțată judecarea apelului în dosarul “Colectiv” , în care au fost condamnați Cristian Piedone, funcţionarii din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Cum au reacționat părinții victimelor de la Colectiv la aflarea veștii candidaturii lui Piedone

Vă reamintim că în urmă cu un an, pe 16 decembrie, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Clubul “Colectiv”.

Pe data de 4 noiembrie 2015, Piedone a demisionat din funcția de primar al sectorului 4, la patru zile după producerea tragediei de la Colectiv, un eveniment dureros pentru toată România. La acel moment, fostul primar declara că regretă cele întâmplate și că își asumă “vina morală” pentru cele întâmplate, lăsând “justiția să-și spună cuvântul pentru cea legală”.

După cinci ani de la tragedie, fostul primar pare că a scăpat de remușcări, dorind să candideze din nou pentru funcția de primar, de data aceasta, pentru alt sector. Din păcate pentru el, victimele tragediei de la Colectiv, cât și părinții celor decedați nu au uitat de suferința provocată din cauza inconștienței și iresponsabilității, astfel că au transmis un mesaj de revoltă și mustrare.

“După toată acea catastrofă, tot acel masacru, el mai are curaj să facă asa ceva? Asta spune multe despre cât de afectat a fost domnul Piedone de ceea ce s-a întâmplat.

Îi vom scrie domnului președinte Iohannis și îi vom spune că este o lipsă de respect la adresa noastră, a părinților, să i se permită lui Piedone să candideze. Îi vom cere să împiedice acest lucru.

În plus, cum poate el să candideze dacă este condamnat penal. Și de ce o face? Știe foarte bine că nu are cum să scape de închisoare?”, a spus tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul de la colectiv, potrivit impact.ro