Alegeri locale 2020. Ion Iliescu nu poate vota anul acesta! Ce se întâmplă cu fostul președinte

Alegeri locale 2020. Ion Iliescu nu poate vota anul acesta! Ce se întâmplă cu fostul președinte
Alegeri locale 2020. Ion Iliescu nu poate vota anul acesta! Ce se întâmplă cu fostul președinte

Alegeri locale 2020. Ion Iliescu, fostul președinte al României, nu va vota la aceste alegeri locale, care au loc astăzi, 27 septembrie 2020. Astfel, Ion Iliescu nu-și va exprima opțiunea de vot nici fizic, dar nu a solicitat nici urnă mobilă.

Alegeri locale 2020. Ion Iliescu nu poate vota anul acesta!

Motivul? Totul se întâmplă din cauza acestei pandemii de coronavirus în care ne aflăm, anunță cei de la SPP, conform Antena3.

În ziua alegerilor locale, peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne ca să-și aleagă, pentru următorii patru ani, primarii, consilierii locali și județeni, dar și președinții de Consiliu Județean. În total, peste 43.000 de funcții la stat sunt în joc la alegerile de astăzi.

A votat și Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit azi să voteze, la liceul Jean Monnet din București. Acesta a venit neînsoțit de soția sa, Carmen. Acesta a făcut și declarații:

”Este o zi foarte importantă azi. Este ziua votului pt alegerile locale. Azi ne alegem primari, consilieri locali, conducerile județene. Intotdeauna cand sunt alegeri e foarte important sa mergem la vot. Sa nu lasam pe altii sa decida in locul nostru. Astazi ii alegem pe cei care conduc comunitatile in care traim. E foarte important sa ne uitam bine la candidati, sa i alegem pe cei care pot facă ceva pt comunitate. Pana la urma de ei depinde cum arata spitalul, cum functioneaza scoala, daca drumurile sunt intretinute, daca parcurile sunt bine intretinute, daca traficul este dirijat asa cum trebuie. Va invit pe toti sa mergetia vot”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Nicușor Dan, candidat independent susținut de către PNL-USR-PLUS, a susținut că a votat cu sete pentru a „scoate din Primăria Capitalei o caracatiță de interese”, lucru pe care-l aștepta de foarte mult timp. El a mai îndemnat toți bucureștenii să se prezinte azi, 27 septembrie, la vot, și să țină cont de diferențele de valori dintre candidați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI