Al doilea cel mai mare diamant din lume, Louis Vuitton: care este povestea pietrei

Louis Vuitton încearcă să se impună pe piața bijuteriilor de lux cu o investiție fabuloasă. Oficialii companiei tocmai au pus mâna pe al doilea cel mai mare diamant din lume descoperit vreodată.

Piatra din imaginile alăturate este o raritate și, finisată, s-ar putea să depășească numeroase recorduri de dimensiuni și valoare. În format de diamant brut, are dimensiunea unei mingi de tenis și, de curând, a fost prezentată unui număr restrâns de posibili clienți.

Efortul celor de la Louis Vuitton din spatele acestui proiect nu este foarte bine cunoscut, dar s-ar putea să aibă legătură cu eforturile companiei de a se impune pe piața bijuteriilor de lux. Aceasta reprezintă un segment de piață foarte competitiv, dar, în același timp, incredibil de profitabil.

al doilea cel mai mare din lume

Conform de la AFP, al doilea cel mai mare diamant brut din lume a fost prezentat la Paris, pe parcursul zilei de marți. Denumit „Sewelo”, numele neobișnuit provine de la „descoperire rară” în limba tswana vorbită în Botswana, de unde a fost extras. Până la această oră, diamantul nu a fost încă tăiat şi nici şlefuit. Momentan, rămâne acoperit sub misteriosul său strat original de cărbune negru.

Vizavi de recorduri, cu un total de 1.758 de carate sau aproximativ 350 de grame şi volumul unei mingi de tenis, „Sewelo” ocupă locul al doilea în topul celor mai mari diamante brute din lume. Pe prima poziție în top se află „Cullinan” cu 3.100 de carate. Acea piatră a fost descoperită în Africa de Sud în 1905.

Piatra a ajuns de curând în mâna celor de la Louis Vuitton, după ce compania specializată pe produse de lux a încheiat un parteneriat în 2019 cu HB Company specializată în tăierea de diamante și Lucara Diamond, compania canadiană care deține mina din care a fost extras Sewelo, în aprilie 2019.

„Obiectivul acestei colaborări fără precedent între o companie minieră, un tăietor de diamante şi o mare marcă de lux va fi acela de a planifica, a tăia şi a şlefui o colecţie de diamante din Sewelo”, au declarat reprezentanţii companiei de extracţie. Lucara Diamond va primi „50% din preţul diamantelor după ce vor fi şlefuite, în timp ce 5% din produsul total al vânzărilor” va fi reinvestit în proiecte comunitare din Botswana.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI