Aici găsești cea mai ieftină benzină din România. Top 5 județe unde plătești cel mai puțin pe carburant

Aici găsești cea mai ieftină benzină din România. Top 5 județe unde plătești cel mai puțin pe carburant
Aici găsești cea mai ieftină benzină din România

Deși nu avem salarii la fel de mari ca în restul Europei, prețurile la benzină și motorină tot explodate sunt, iar de la începutul anului șoferii au suferit mai mult ca sigur un șoc când au văzut costul carburanților. Pentru a economisi câtuși de puțin, găsești mai jos cea mai ieftină benzină din România.

Top 5 județe unde plătești cel mai puțin pe carburant. Aici găsești cea mai ieftină benzină din România

De la începutul acestui an, prețurile la motorină și benzină au crescut simțitor, deși salariile românilor nu sunt la fel de mai precum a oamenilor din restul Europei. Spre exemplu, benzina este mai scumpă cu aproximativ 9 procente, iar motorina cu aproape 7 la sută, ceea ce înseamnă că pentru un plin de motorină, un român scoate din buzunar acum cu 36 de lei mai mult comparativ cu cât scotea din buzunar în luna ianuarie a anului 2019.

Aici găsești cea mai ieftină benzină din România. Top 5 județe unde plătești cel mai puțin pe carburant
Top 5 județe unde plătești cel mai puțin pe carburant

În primele patru luni ale anului, benzina s-a scumpit simțitor la noi, cu 9% mai mult decât media europeană, care este de 6%. Cea mai scumpă motorină standard se vinde în Pitești, unde la o benzinărie ajunge la 6,10% pe litru. Astfel, pentru a economisi, trebuie să știi că încă există locuri de unde poți face plinul mașinii tale cu mai puțini bani decât ai fi crezut. Așadar, îți venim în ajutor cu un top al celor 5 județe unde găsești carburant la cel mai bun preț.

Județele unde benzina este un chilipir

De menționat, înainte de toate, este că te poți orienta la preț și accesând site-ul peco-online.ro, actualizat în fiecare zi, care te ține la curent cu fluctuațiile de preț în ceea ce privește carburantul pentru automobilul tău. Acolo poți găsi cât costă un litru de motorină, un litru de benzină, dar și prețul gazului din zona în care dorești să ”te învârți”.

  1. Giurgiu – 5, 27 lei (B), 5, 67 lei (D)
  2. Constanta – 5, 32 lei (B), 5, 61 lei (D)
  3. Arges – 5, 37 lei (B), 5, 7 lei (D)
  4. Bacau – 5, 37 lei (B), 5, 71 (D)
  5. Prahova – 5, 37 lei (B), 5, 73 lei (D)