Anunțul dezastruos pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. Ce se întâmplă cu prețurile combustibililor

Anunțul dezastruos pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. Ce se întâmplă cu prețurile combustibililor
Prețurile combustibililor ar putea exploda

Firmele de transport și cei care folosesc mașini pe motorină și benzină ar putea fi afectați de noi majorări de prețuri ale combustibililor, după ce prețul petrolului a atins, luni, cel mai ridicat nivel din ultimele 6 luni.

Statele Unite ale Americii ar putea anunța cumărătorii să nu mai importe țiței din Iran și promite sancțiuni uriașe pentru cei care vor încălca această dispoziție. S-a ajuns în această situație după ce contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu până la 3,3%, la 74,31 de dolari pe baril. Ulterior, au revenit la 73,63 dolari pe baril, dar chiar și așa este cu 2,3% peste închiderea precedentă.

West Texas Intermediate, petrolul de referință în SUA, a ajuns la 65,87 de dolari pe baril (o creștere de 2,9%), iar ulterior a fost tranzacționat la 65,5 dolari pe baril, cu 2,3% peste închiderea anterioară.

Prețul petrolului a atins maximul ultimelor 6 luni. Prețurile combustibililor pot exploda

Presa din SUA anunță că cei care vor mai cumpăra petrol iranian riscă amenzi uriașe, iar secretarul de Stat Mike Pompeo ar urma să anunțe că din 2 mai Departamentul de Stat nu va mai acorda derogări de la sancțiuni țărilor care importă petrol din Iran.

Iranul a fost al patrulea mare producător de petrol din cadrul OPEC până în momentul în care sancțiunile au fost reintroduse (aproape 3 milioane de barili pe zi). În luna aprilie, exporturile au scăzut sub 1 milion de barili pe zi.

China și India sunt țările cu cele mai mari importuri de petrol din Iran, în timp ce Coreea de Sud este unul dintre marii importatori de condensat iranian (țiței ultra-ușor).

În 2019, prețul petrolului Brent au crescut cu peste o treime, în timp ce prețul petrolului West Texas Intermediate s-a majorat cu peste 40%. În aceste condiții, prețurile carburanților ar putea exploda, ceea ce va duce, cu siguranță, la scumpiri în multe alte domenii din sectorul economic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI