Ai uscător de rufe acasă? Ce trebuie să îi faci lunar ca să îi prelungești viața

Ai uscător de rufe acasă? Ce trebuie să îi faci lunar ca să îi prelungești viața
Cum să prelungești viața uscătorului de rufe?

Aparatele electrocasnice din locuință sunt de mare ajutor pentru gospodinele din ziua de azi. Multe dintre doamne se bucură că pot face astfel mai multe treburi în timpul din ziua de curățenie. Cu siguranță un uscător cuplat la mașina de spălat rufe este de mare folos pentru familiile mari. Experții vin acum cu detalii pentru toate gospodinele care vor să aibă o mai mare grijă de un astfel de dispozitiv. Cum poți să îi prelungești viața doar cu câteva trucuri? Poți să îți schimbi obiceiurile și să eviți să mai dai bani pe un alt aparat. Ce trebuie să faci?

Truc pentru gospodine: cum să prelungești viața uscătorului de rufe?

Cu siguranță toată lumea dorește să nu mai achiziționeze aparate electrocasnice la câțiva ani distanță din cauza faptului că unele piese se strică des. Trebuie să ai grijă la obiceiurile tale pentru ca acestea să aibă o viață mai lungă. Multe dintre dispozitivele din ziua de astăzi le ajută pe gospodine să petreacă mai mult timp alături de familie.

Ziua de curățenie este una mult mai eficientă dacă există în locuință: mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase și uscător pentru haine. Dacă uscătorul nu mai funcționează brusc sau începe să se folosească prea mult de funcția ,fierbinte’, atunci riști să rămâi cu hainele ude sau ca ele să prindă un miros neplăcut.

Pericolul este mai mare atunci când acesta nu merge ca la carte pentru că poate fi un pericol de incendiu. Dacă simți că aparatul are probleme, cheamă urgent un specialist și renunță să îl mai folosești în perioada aceasta. Desigur că specialiștii recomandă ca toate doamnele să aibă grijă din timp de dispozitiv. Obiceiurile de zi cu zi trebuie schimbate pentru ca viața lui să fie una mai lungă. 

Cum trebuie să procedezi?

Curăță mai des aparatul de scame: se poate ca tocmai din grabă să nu acorzi atenție acestui detaliu. Scamele adunate pe ecran sau în jurul ușii pot să blocheze aerul fierbinte în timpul procesului. Dacă aerul devine prea cald, hainele tale riscă să se micșoreze.

Curăță suportul des: utilizează o perie pentru scame când uscătorul este rece pentru a scoate toate lucrurile care blochează crăpăturile din jur. Experții recomandă să cumperi un aspirator special pentru acest lucru. În modul acesta poți evita chiar un dezastru.

Curăță spatele aparatului: desigur că și curățenia din jurul aparatului trebuie să fie făcută ca la carte pentru ca în spatele lui sau în lateral să nu existe o scurgere sau un lichid lipicios. Umiditatea și scamele pot să se îmbine și să intre în spatele dispozitivului, moment în care fluxul de aer devine din ce în ce mai limitat.