Amestecul banal care îți salvează mașina de spălat. Și hainele tale vor fi mai pufoase după ce-l folosești

Amestecul banal care îți salvează mașina de spălat. Și hainele tale vor fi mai pufoase după ce-l folosești
Cum se curata masina de spalat

Acesta este amestecul banal care îți salvează mașina de spălat, iar hainele tale vor fi mai pufoase după ce-l folosești. Așadar, care este combinația care îți va prelungi durata de viață a aparatului tău electrocasnic, vezi un pic mai jos.

Cum să prelungești durata de viață a mașinii de spălat. Ce trebuie să faci

Mulți români se miră de beneficiile incredibile ale bicarbonatului de sodiu, de cum ajută în bucătărie și în îngrijirea corpului, însă această substanță, ce poate fi considerată magică, poate fi un leac ieftin care poate înlocui multe alte produse de uz casnic, astfel că se poate face o adevărată economie de bani.

Mulți români înțeleg și cunosc utilizările bicarbonatului de sodiu, dar sunt alții care încă nu știu unde să îl folosească în afară de gătit. Beneficiile utilizării unui balsam de rufe sunt cunocute de toți: hainele devin moi, se simt bine și miros bine.

Cu ce poți să înlocuiești balsamul de rufe

Însă, gospodinele cu experiență știu cu ce să înlocuiască balsamul, iar rezultatul final nu este cu nimic inferior celui obținut după folosirea detergentului cumpărat din comerț. Cum să îți faci balsam la tine acasă este foarte simplu. Amestecă cantități egale de bicarbonat de sodiu și oțet, câte 2 linguri din fiecare ingredient sunt suficiente. Peste acest amestec se adaugă o cană de apă clocotită.

Amestecați bine până la dizolvarea bicarbonatului. După, adăugați trei picături din uleiul esențial preferat, lavandă, ylang-ylang, trandafir, iasomie, lămâie, eucaplipt…etc. Puneți soluția obținută în mașina de spălat și petele de pe hainele deschise la culoare vor dispărea ca prin minune. Folosiți soluția în același mod în care folosiți balsamul de rufe.

Cum îți protejezi mașina de spălat

De asemenea, pentru a preveni apariția mucegaiului, a plăcii și a mirosurilor urâte din mașina de spălat, aceasta trebuie curățată în mod regulat. Este recomandat să faceți această procedură o dată la două luni.

Trucul de top pentru curățarea mașinii de spălat care te va face să uiți de mirosul urât presupune doar de două ingrediente: bicarbonat de sodiu și oțet de 9%.

Unde se pune bicarbonatul de sodiu, de fapt

Se toarnă circa 50-100 de grame de bicarbonat de sodiu în tambur și 50 de mililitri de oțet în compartimentul pentru detergent. Apoi, se setează ciclul de spălare la 60 de grade, fără să puneți niciun fel de haină în mașina de spălat. Procedura poate fi repetată în cazul în care rezultatul nu este cel scontat.

Urmăriți Playtech.ro și pe