Ai trecut de 40 de ani și vrei să slăbești? Care este secretul și cât de rapid o poți face

Ai trecut de 40 de ani și vrei să slăbești? Care este secretul și cât de rapid o poți face
Ai trecut de 40 de ani și vrei să slăbești?

Ai trecut de 40 de ani și ți-ai propus să slăbești? Care este secretul și cât de rapid o poți face. Ce-i drept, această vârstă vine cu maturitate, dar poate veni și cu kilograme în plus. Ce poți să faci dacă te afli în această situație, mai ales că este o vârstă în care modificările hormonale și felul în care corpul începe să stocheze grăsimi.

Ai trecut de 40 de ani și vrei să slăbești?

Specialiștii susțin că legumele și fructele trebuie să ocupe un loc principal la masă. Este posibil ca tu să consumi prea multe produse concentrate, ca sandvișuri, carne și brânzeturi, dar trebuie să îți faci un obicei din a consuma la fiecare masă măcar câte o legumă crudă și un fruct sau două între mese. Legumele te ajută să te simți sătul și te ajută să îți ții pofta de dulce sub control.

Un alt sfat este să nu sari peste micul dejun. Cum multe persoane mănâncă seara târziu, dimineața nu le mai este foame. Specialiștii recomandă însă ca seara să iei o cină mai mică, iar dimineața să iei un mic dejun consistent și sănătos. Pentru a slăbi, este important să mănânci mai mult în prima parte a zilei și mai puțin în a doua.

Alte sfaturi

Un alt sfat este să reduci consumul de prăjeli. Astfel, în loc să gătești cartofii într-o tigaie cu mult ulei, poți să îi tai în patru și să îi ungi cu ulei și sare și îi pui la cuptor. Specialiștii recomandă că este mai bine să fierbi alimentele și apoi să adaugi puțin ulei peste ele decât să le prăjești.

Un alt sfat este să ai grijă la numărul de calorii. După 40 de ani, este mai dificil să dai kilogramele jos. Specialiștii recomandă să tai din numărul de calorii, iar pentru asta, cel mai indicat este să îți îndrepți atenția către legume, căci ele au mai puține calorii sau poți alege carne fără grăsime sau brânză slabă.

Specialiștii sunt de părere că este indicat să eviți băuturile dulci și alcoolul, dacă ții la silueta ta. Un alt sfat este să îți verifici tiroida. Dacă mănânci sănătos și faci mișcare, dar vezi că nu slăbești, indicat ar fi să mergi la un medic ca să îți verifici glanda tiroidă, întrucât este posibil să nu funcționeze cum trebuie și să ai nevoie de un tratament.