Ai spălat greșit cârpele de praf până acum. O femeie a găsit metoda perfectă de a îndepărta particulele de mizerie de pe materialele folosite pentru a curăța mobila sau alte suprafețe din casă. Nu va mai trebui să ții cârpa sub jetul de apă și să te chinui să scoți din ea toate reziduurile. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă. Este perioada din an în care gospodinele fac curățenie generală în locuințe. Printre principalele sarcini ce se vor a fi bifate se numără și ștergerea prafului. Așa cum știm deja cu toții, (poate) cele mai potrivite cârpe pentru eliminarea prafului de pe diverse suprafețele sunt cele din microfibră.
Cârpele din microfibră sunt excelente pentru a îndepărta praful. Sunt foarte absorbante și pot curăța o suprafață largă. Astfel, când vrei să dezinfectezi o anumită porțiune de suprafață, pulverizezi cu spray și ștergi rapid particulele de mizerie. Poți folosi, de asemenea, cârpa din microfibră simplă, doar umezită cu apă.
Cârpele cu care se șterge praful trebuie să fie, la rândul lor, curățate și dezinfectate. Ele asigură un mediu propice dezvoltării de bacterii și organisme dăunătoare, dacă nu sunt îngrijite. Vrem să împărtășim cu tine un truc care îți va fi de mare folos, în acest sens. Nu va mai trebui să te chinui să elimini din cârpă praful, sub jetul apei.
Trucul cu ajutorul căruia poți să speli foarte bine cârpele de praf a fost făcut public de către o influenceriță în domeniul curățeniei. În mediul online, femeia împărtășește tot felul de sfaturi privind dezinfectarea locuinței. Într-unul dintre ultimele sale materiale, a vorbit despre curățarea cârpelor din microfibre.
Cum poți să speli, în mod eficient, cârpele din microfibră, afectate de praf? După ce ai șters praful, clătește cât mai bine cârpele de praf. Apoi, ia o cratiță și pune toate cârpele în ea. Umple cratița cu apă cât mai caldă posibil și adaugă dezinfectant sau detergent de rufe sau vase peste cârpe.
Pune, apoi, cratița pe aragaz și setează flacăra la mediu. Lasă apa să fiarbă. După aproximativ 30 de minute, poți închide focul de la aragaz. Cârpele din microfibră vor fi dezinfectate. Lasă-le să se răcească, după care clătește-le cu apă rece și pune-le la uscat. Asigură-te că se usucă bine, pentru a nu prinde mirosuri neplăcute.
Citește și: Produsul de 4 lei care îţi curăţă perfect geamurile şi oglinzile. E un ingredient banal din bucătărie
Împăturește cârpele din microfibră și depozitează-le în dulapul cu produse destinate curățeniei în locuințe. Vor mirosi impecabil. Sigur îți va plăcea să le folosești data viitoare!