Ai slăbit subit, fără motiv? Află doar aici ce se întâmplă în corpul tău, de fapt

Ai slăbit subit, fără motiv? Află doar aici ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când slăbești subit?

Ce s-a întâmplat, de fapt, în corpul tău atunci când ai sesizat că slăbești fără să faci vreun efort anume în această direcție? Află mai multe detalii despre cauzele evenimentului. Medicii vin cu un avertisment puternic în dreptul celor care se află în această situație.

Ce se întâmplă în corpul tău când slăbești subit?

Multe persoane își doresc să renunțe la câteva kilograme, mai cu seamă după ce în perioada pandemiei majoritatea s-au relaxat atât de tare încât nu au mai ținut cont de imaginea lor. Un semn rău totuși este slăbitul fără niciun efort.

Dacă urmezi un alt stil alimentar și te apuci de un program serios de sport totul este normal, dar dacă scazi din greutate fără să fi făcut vreo schimbare în viața ta, medicii avertizează că asta ar trebui să-ți dea de gândit.

Metabolismul fiecărei persoane este diferit, iar pe parcursul vieții fiecare se obișnuiește cu organismul său și află ce îi priește, care sunt lucrurile care îl fac să se simtă energic, vioi sau cele care îl îngreunează și îi strică dispoziția din interior spre experior.

Specialiștii arată că scăderea ponderală involuntară e un semn mare de alarmă. Dacă observi că se întâmplă să pierzi 5% din greutatea ta într-o perioadă de șase luni, atunci este necesar să ceri sfatul unui medic.

Cauze

Este posibil să ai diabet, pentru că această boală te face să pierzi din greutate. De asemenea, persoanele care suferă de diabet au tendința de a urina foarte des pentru că sunt mereu însetate.

Afecțiunea preia nutrienții din mușchi și declanșează astfel pierderea în greutate. Există posibilitatea să suferi de hipertiroidism. Concret, glanda tiroidă lucrează mult mai repede decât în mod normal la persoanele care prezintă această afecțiune.

Simptomele sunt: nevoia de a mânca, palpitații ale inimii, senzație de căldură în permanență sau insomnie. Nu este exclus să suferi de boli intestinale. Aceasta reprezintă o altă afecțiune care poate duce la scăderea involuntară în greutate pentru că afectează sistemul digestiv și duce adesea la pierderea în greutate.

Printre simptomele cunoscute se numără: durerile de stomac, greață, anemie, pierderi de echilibru, oboseală, erupții cutanate și dureri de cap. „Deși este o boală psihică, depresia are consecințe și asupra organismului. Persoanele care suferă de această boală își pierd treptat pofta de mâncare și nu observă acest lucru. Pierderea în greutate este foarte comună la persoanele cu depresie, la fel ca și insomnia sau alcoolismul”, arată impact.ro.