Ai rămas gravidă în luna decembrie? Ce spun specialiștii despre viitorul tău copil

Ai rămas gravidă în luna decembrie? Ce spun specialiștii despre viitorul tău copil
Cercetarea surprinzatoare

Ai rămas însărcinată în luna decembrie? Vei fi fericită să afli există câteva beneficii puternice pentru copiii născuți la nouă luni după cea mai minunată perioadă a anului. Sarcinile concepute în perioada Crăciunului sunt mai sănătoase, iar din punct de vedere statistic, un nou studiu a arătat că bebelușii născuți în preajma sărbătorilor au mai multe șanse să fie pregătiți pentru școală atunci când vine momentul.

Ce spun studiile despre copiii născuți în septembrie

Bebelușii concepuți de Crăciun sau de Anul Nou au aceste beneficii și, deși fiecare copil și fiecare sarcină sunt diferite, cercetarea este destul de impresionantă.

Știai că cea mai frecventă zi de naștere este 16 septembrie? Un procent uriaș de 9% din toți bebelușii sunt concepuți atunci când vremea este rece și spiritele sunt încinse – în luna decembrie, bineînțeles.

În schimb, luna august prezintă cele mai puține concepții din an, probabil pentru că părinții sunt afară, bucurându-se de vremea de vară și nu în casă, ghemuindu-se.

Da, Crăciunul este cea mai populară perioadă pentru a face copii, și există vești bune pentru copiii născuți nouă luni mai târziu – studiile arată că sarcinile din decembrie au ca rezultat nașteri mai sănătoase, iar copiii care încep școala în septembrie – la nouă luni după festivitățile de sărbători – au mai mult succes la școală.

Cu toate acestea, viitorii părinți ar trebui să țină cont de faptul că studiile prezentate sunt statistice, ceea ce înseamnă că acestea examinează seturi mari de date pentru a găsi tendințe și nu pot prezice succesul sau sănătatea copilului individual.

Cercetările, făcute pe 1 milion copii

Cu toate acestea, constatările sunt destul de interesante, în special pentru cuplurile care plănuiesc să se lase cuprinse de spiritul sărbătoresc.

Potrivit unui studiu al Universității din Toronto și Northwestern, bebelușii născuți în septembrie au mai mult succes în cariera lor academică decât copiii născuți în alte luni, scrie romper.com.

Cercetătorii au examinat datele de la 1 milion de copii născuți în Florida între 1994 și 2000, inclusiv ratele de acceptare la facultate, notele la teste și dosarele de detenție juvenilă.

În Florida, ca și în multe alte state, data limită pentru grădiniță este 1 septembrie, ceea ce înseamnă că bebelușii cu ziua de naștere în septembrie încep grădinița la o vârstă mai înaintată decât cei născuți când vara este încă în plină desfășurare.

În esență, copiii care încep școala mai târziu beneficiază de maturitatea lor pe tot parcursul vieții.

Avantajul zilei de naștere din septembrie se referă la vârsta de începere a școlii și la dezvoltarea cognitivă.