Astăzi vă propunem cea mai tare iluzie optică de iarnă! Este perfectă pentru sezonul de sărbători, pentru că te ajută să îți testezi vederea, atenția și îți pune mintea la contribuție. În imaginea de mai sus trebuie să găsești bradul ciudat de Crăciun. Este asemănător cu ceilalți, așa că este mult mai greu decât ai crede.
S-ar putea să credeți că acest test este simplu, dar veți avea nevoie de o vedere destul de amănunțită pentru a-l putea finaliza. De regulă, aceste iluzii optice sunt concepute pentru a vă ajuta să vă concentrați mai mult. În schimb, dacă faci în mod regulat aceste teste, s-ar putea să descoperi că îți este mult mai ușor să te concentrezi.
În această perioadă suntem înconjurați de pomi de Crăciun, dar s-ar putea să vi se pară greu de găsit cel mai ciudat brad din imaginea respectivă, notează Mirror.
Imaginea festivă înfățișează diferiți copaci, fiecare fiind împodobind fie o stea cu cinci colțuri galbenă sau una roșie deasupra.
Dar una este diferită, deoarece are o stea cu șase colțuri, iar treaba ta este să o descoperi. O persoană inteligentă are nevoie doar de 60 de secunde pentru a-l descoperi. Doar 16% dintre oameni îl pot observa în mai puțin de 30 de secunde, așa că de ce să nu încerci să obții acel record?
Dacă te chinui să găsești bradul de Crăciun cu o formă mai ciudată, vă dăm un indiciu. Încercați să vă concentrați atenția pe partea din dreapta jos a imaginii. Acesta se află pe ultimul rând din colțul imaginii. Dacă ai reușit să-l vezi în timp util, înseamnă că ești chiar perspicace și ai ochi de vultur.
Iluziile optice funcționează pentru că creierul tău are nevoie de puțină odihnă, așa că a conceput câteva comenzi rapide pe parcurs. Lucruri precum culorile, umbrele și perspectivele ajută creierul să înțeleagă ceea ce vede, astfel încât creierul tău începe să-și formeze o opinie pe baza acestor indicii.
Astăzi, neuroștiința și iluziile optice sunt strâns împletite, deoarece cercetătorii le consideră mai mult decât jocuri distractive ale creierului. Ei folosesc iluziile optice pentru a studia creierul uman, și anume modul în care acesta interpretează informațiile pe care ochii i le trimit.