Iluziile optice sunt o modalitate interesantă de a ne testa inteligența, dar și de a ne distra copios. Provocarea de astăzi este una perfectă pentru serile petrecute în familie, mai ales acum, când se adună toți cei dragi de sărbători. Tot ce trebuie să faci este să îl găsești pe Moș Crăciun ascuns printre mașini.
Iată cea mai tare iluzie optică de iarnă. Este perfectă pentru acest sezon, pentru că te ajută să îți testezi atenția și vederea și îți pune serios mintea la contribuție. Este o provocare perfectă pentru serile de iarnă, petrecute cu familia, în care vă puteți întrece în aptitudini.
Este un joc destul de greu, pentru că timpul este limitat. Ai la dispoziție doar 17 secunde să îl găsești pe Moș Crăciun, care se ascunde bine printre mașini. Este modern, pentru că a renunțat la sania trasă de reni și a optat pentru alt mijloc de transport, cu totul controversat.
Te poți considera un geniu dacă reușești să duci jocul la sfârșit, pentru că doar 9% dintre oameni pot să îl rezolve. Este unul destul de dificil, care îți pune serios mintea la contribuție și mai ales răbdarea.
Dacă pare că răspunsul corect este chiar în fața ta, află că te înșeli amarnic.
Moș Crăciun se află undeva în această imagine. Este bine ascuns într-una dintre numeroasele mașini prezentate, dar trebuie să fii foarte atent dacă vrei să îl zărești, pentru că se strecoară bine în peisaj și devine una cu nuanțele acestuia.
Vezi și: Iluzie optică pentru cei cu vedere ageră. Tu vezi bufnița ascunsă în copac?
Această imagine este și mai aglomerată cu adăugarea altor articole de sezon, inclusiv brazi și cadouri de Crăciun. Putem observa o mulțime de mașini, dar nu uita că într-una dintre ele se află chiar cel care ne face sărbătorile mai frumoase.
Dacă te străduiești să-l localizezi pe Moș Crăciun în mijlocul traficului, asigură-te că stai bine la capitolul răbdare, dar mai ales vedere. Doar cei cu ochi ageri pot observa unde se află ascuns cel mai iubit personaj al iernii.
Este destul de dificil să îl observi, pentru că imaginea este făcută în așa fel încât să te încurce. Fă ochii mici și uită-te la fiecare mașină, până când observi căciula Moșului. Nu uita că ai doar 17 secunde la dispoziție.
Îți dăm noi un indiciu: partea din stânga jos a imaginii. Uită-te atent dacă mai ai timp, pentru că acum e floare la ureche să îl observi. Dacă ai reușit în timp util, înseamnă că ești chiar perspicace și ai ochi de șoim.
Majoritatea oamenilor au nevoie de aproximativ un minut pentru a rezolva acest puzzle complicat, așa că nu-ți face griji dacă nu l-ai rezolvat de data aceasta în timp util. Dacă te-ai mișcat mai repede decât cerea jocul, înseamnă că ești un adevărat profesionist, căruia nu avem ce să îi reproșăm. Felicitări!
Iluziile optice funcționează pentru că creierul tău are nevoie de puțină odihnă, așa că a conceput câteva comenzi rapide pe parcurs. Lucruri precum culorile, umbrele și perspectivele ajută creierul să înțeleagă ceea ce vede, astfel încât creierul tău începe să-și formeze o opinie pe baza acestor indicii.
Astăzi, neuroștiința și iluziile optice sunt strâns împletite, deoarece cercetătorii le consideră mai mult decât jocuri distractive ale creierului. Ei folosesc iluziile optice pentru a studia creierul uman, și anume modul în care acesta interpretează informațiile pe care ochii i le trimit.
Te-ar putea interesa și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde
Ochii tăi captează foarte repede o cantitate enormă de informații. De fapt, este nevoie de doar 13 milisecunde pentru ochiul uman pentru a procesa o imagine. Creierul continuă să proceseze subconștient după ce „vede” imaginea. Aceasta înseamnă că ochii tăi încearcă în mod constant să-și dea seama ce văd, iar creierul le spune constant la ce să se uite în continuare.
Uneori, iluziile funcționează din cauza deficiențelor în anatomia normală a ochilor noștri. Dar să nu dăm vina doar pe acele „ferestre ale sufletului”. De asemenea, creierul este vinovat că ne-a făcut să fim păcăliți de ceea ce vedem. Uneori poate fi prea rapid să facem presupuneri despre cum ar trebui să fie lumea în loc de cum este lumea de fapt, ceea ce ne face să vedem lucrurile incorect.