Ai gumă de mestecat în păr sau pe pantofi? Desertul din bucătăria ta care o curăță imediat

Ai gumă de mestecat în păr sau pe pantofi? Desertul din bucătăria ta care o curăță imediat
Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe aproape orice

Nu de puține ori ni s-a întâmplat, chiar mergând pe stradă, să simțim cum ni se lipteșe guma de mestecat de talpa pantofului. În alte cazuri, din varii motive, o regăsim pe haine, sau pe covorul din sufragerie. Deși se știe că untul de arahide poate ajuta la îndepărtarea gumei mestecate din păr, ce se întâmplă dacă nu aveți unt de arahide? Știm că este greu de dezlipit, dar nu imposibil. Există câteva trucuri care vă pot ajuta.

Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe aproape orice

Dacă guma pe care ați mestecat-o s-a transferat cumva din gură în păr, puteți folosi vaselină, maioneză, albuș de ou și chiar Coca-Cola pentru a remedia problema. Pentru guma care s-a lipit în altă parte, oțetul alb încălzit, sucul de lămâie, cuburile de gheață sau uscătorul de păr sunt una dintre multele opțiuni pe care le puteți alege pentru a dezlipii problema lipicioasă. În special în cazul hainelor sau al covoarelor, asigurați-vă că faceți o curățare ulterioară cu detergent de rufe, sau apă și săpun cald pentru a vă asigura că ați curățat bine orice pată suplimentară sau bucățele de gumă rămase.

Cum să eliminați guma de mestecat din păr

Scoateți guma de mestecat din păr cu un remediu încercat și adevărat, untul de arahide. Unge guma cu unt de arahide cremos, folosind degetele sau o periuță de dinți veche, apoi așteaptă câteva minute. Grăsimile și uleiurile vor rigidiza guma și o vor face mai puțin lipicioasă, astfel încât va fi mai ușor să o scoți ușor din păr. Folosiți un prosop pentru a șterge până la ultima bucățică de unt de arahide și spălați părul după aceea.

Dacă nu aveți un borcan de unt de arahide, luați niște vaselină, pastă de dinți sau ulei vegetal. Astfel de substanțe uleioase vor lubrifia părul, ajutând guma să alunece. Aplicați pe globul de gumă și lucrați-l ușor cu degetele, având grijă să nu strângeți prea mult. Un pieptene cu dinți largi ar trebui să ajute guma să iasă imediat. Ca și în cazul untului de arahide, nu este o idee rea să speli părul odată ce guma a dispărut.

Cum să îndepărtezi guma de pe haine

Probabil că nu doriți să acoperiți hainele cu unt de arahide sau ulei de gătit. Din fericire, gheața poate întări guma și reduce aderența acesteia. Îndepărtați cât de multă gumă puteți cu degetele, apoi puneți câteva cuburi de gheață într-o pungă de congelator și așezați punga deasupra gumei rămase până când aceasta se întărește. Desprindeți ușor guma, apoi frecați orice resturi cu o periuță de dinți veche.

De asemenea, puteți îndepărta guma de mestecat folosind eroul multifuncțional al fiecărei case, oțetul alb. Încălziți oțetul într-un vas mic. Odată ce este fierbinte, înmoaie o periuță de dinți și folosește-o pentru a freca haina murdară. Unge guma ar trebui să iasă imediat.

Indiferent de modul în care îndepărtați guma de mestecat de pe haine, veți dori să le spălați apoi cu apă rece pentru a îndepărta micile pete care s-ar putea să se fi infiltrat adânc în țesătură.

Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe covor

După cum se pare, a avea gumă de mestecat pe covoare sau pe tapițeria din țesătură nu este sfârșitul lumii. În loc să scoți foarfecele, revino la metoda cu hainele și îngheață guma înainte de a o îndepărta cu fulgi. Alternativ, puteți folosi ulei pentru a slăbi guma și a o face mai ușor de îndepărtat.

Frecați guma pe toată suprafața cu o cârpă îmbibată în ulei și așteptați aproximativ 10 minute, apoi desprindeți-o ușor cu un cuțit de unt. Asigurați-vă că testați mai întâi un loc discret al covorului sau al tapițeriei, pentru a vă asigura că uleiul nu distruge articolul,  și curățați zona cu gumă cu detergent de vase și apă caldă când ați terminat pentru a îndepărta orice reziduu.

Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe pantofi

Data viitoare când ieșiți la plimbare, aruncați o privire pe trotuar. Probabil că vei vedea teancuri de gumă uscată cam peste tot pe unde te uiți, sau, mai rău, gumă proaspătă care așteaptă cu nerăbdare o plimbare pe talpa pantofului tău. Dacă ajungeți acasă și descoperiți că ați luat un autostopist mestecat, stropiți-l cu un spray WD-40.

După aproximativ un minut, spray-ul va dizolva guma, făcând-o ușor de îndepărtat cu o cârpă veche sau un prosop de hârtie. Dacă aveți ceva timp la dispoziție, lăsați pantoful lipit de gumă în pace câteva zile. Guma se va întări de la sine și o puteți îndepărta cu degetele sau cu un cuțit de unt.

Concluzie

Mâncatul gumei de mestecat nu este doar distractiv, ci și sănătos dacă nu se consumă prea mult. Ajută la ameliorarea stresului și, de asemenea, ajută la exersarea mușchilor facilali, ținând astfel ridurile la distanță. Dar guma de mestecat este, de asemenea, o mare neplăcere dacă se lipește de părul tău, și e greu de scos, după cum ați citit deja. Așa că, mare atenție atunci când mestecați guma, veți grijă ce faceți cu ea, nu de alta, dar vă va lua ceva timp, totuți, să scăpați de ea.