10 iun. 2022 | 11:38

Ai făcut cadou un ceas persoanei iubite? Ce superstiție macabră stă în spatele acestui gest

Utile
Ai făcut cadou un ceas persoanei iubite? Ce superstiție macabră stă în spatele acestui gest
De ce nu trebuie sa faci cadou un ceas

Unele dintre cadourile cel mai des oferite persoanelor iubite sunt ceasurile. Vestea proastă este că astfel de accesorii nu trebuie niciodată dăruite. Dar de unde această afirmație? De ce trebuie să-i lipsim pe cei dragi de un cadou atât de uimitor? În acest articol, vei înțelege motivul. Așa că, dacă ești curios, continuă să citești.

De ce nu ar trebui să dăm un ceas cadou?

Există multe teorii care explică de ce nu ar trebui să oferim cuiva un ceas. Unele dintre ele susțin că dăruirea acestui obiect persoanei dragi va duce cu siguranță la o despărțire. Alții cred că ceasurile aduc energie negativă persoanei sau căminului care le primește. Alte superstiții sunt macabre. Se spune că, după ce dăm cuiva un ceas, începem să numărăm minutele până la momentul în care se va întâmpla ceva groaznic. Există și oameni care cred că ceasurile atrag demonii și spiritele rele. Toate aceste lucruri pot fi rezumate la superstiția că un ceas aduce ghinion. Dar de unde a venit această credință?

Mituri și legende

Răspunsul este China antică. Motivul pentru care chinezii cred că nu ar trebui să dăm ceasuri este că hieroglifa chinezească pentru cuvântul ceas este foarte asemănătoare cu cea pentru moarte. În mod logic, oamenii credeau că acest accesoriu de pus pe mână nu aduce urări de sănătate și fericire, ci dimpotrivă.

Tot din această țară vine credința că ceasurile sunt împotriva artei chinezești pentru armonie și prosperitate Feng Shui. Potrivit ei, fiecare obiect este văzut ca o sursă de energie. În cazul persoanelor care trăiesc după principiile Feng Shui, ceasul, mai ales dacă este vechi, este unul dintre obiectele care au vibrații negative.

Gestul aduce ghinion

Atunci când oferim cadouri, ne încărcăm energetic și vrem să transmitem un vibe bun. Totuși, nu toate darurile au această putere, mai ales ceasurile. Din bătrâni se spune că astfel de accesorii nu se oferă. La zile aniversare, mulți obișnuiesc să-și surprindă apropiații cu ceasuri care, de fapt, aduc ghinion.  Totodată, există superstiții legate de forma cadranului. Daca o femeie cumpără un ceas pătrat sau cu unghiuri ascuțite, aceasta va duce pe umeri sarcinile bărbatului. De cealaltă parte, bărbatul care dăruiește un ceas rotund va avea probleme financiare.

O superstiție comună, care are legătură cu ceasul, este uitatul la ora fixă. Spre exemplu, atunci când vedem ora 10.00, înseamnă că cineva ne iubește. Iar fiecare oră are litera ei din alfabet, fiind prima din numele celui care ține la noi.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro