Afacerile mici sunt un real succes în pandemie. Cum au reușit: „Am de toate, nu-mi trebuie nimic”

Afacerile mici sunt un real succes în pandemie. Cum au reușit: „Am de toate, nu-mi trebuie nimic”
Afacerile mici sunt un real succes în pandemie. Cum au reușit: "Am de toate, nu-mi trebuie nimic"

Patronii duc grija zecilor sau chiar sutelor de angajați, iar restricțiile din ultimii ani i-au afectat, însă micii întreprinzători s-au descurcat bine în pandemie, spre deosebire de marii patroni.

Succesul micilor întreprinzători în pandemie

Stela Florescu este un întreprinzător care exploatează o plantație de trandafiri de 1.200 de metri pătrați. Cu toate restricțiile de anul trecut și din acest an, spune că a reușit să vândă aproape tot ce a produs. Nu are angajați, însă lucrează cot la cot cu soțul, lucru care i-a scutit de complicațiile din pandemie.

Mai mult de atât, afacerea cu trandafiri a reușit să o mențină și pe cea a soțului. Acesta este instructor auto independent, un domeniu cu fluctuații majore de la începutul pandemiei până în prezent.

 „Am reuşit să vindem, cel mai mult în Transilvania, pe la târguri, mai facem şi livrări la domiciliu… Pentru anul acesta am cam încheiat“, spune Stela Florescu.

Produsele celor doi au atras atenția clienților de la sute de kilometri depărtare. Cu toate acestea, proprietarii plantației din Criva, județul Olt, au realizat că nu sunt foarte cunoscuți în zona lor, așa că au început să-și promoveze produsele și în Oltenia.

Afacere de succes cu trandafiri

Anul acesta, trandafirii au înflorit bogat, iar Stela Florescu a avut foarte mult de muncă. Chiar și acum se mai culeg ultimii boboci și se pregătesc plantele pentru iarnă. Din fericire pentru ei, fiind propria lor afacere, i-a făcut să nu depindă de alții.

Aceștia au continuat să vândă în târgurile care au rămas deschise, au livrat și online, însă au renunțat la o colaborare cu o platformă ce le găzduia magazinul virtual și care, în timp, a crescut semnificativ comisionul. Acum, clienții fideli fac direct de la producător comenzile.

În anul 2021, atât în târguri, cât și online, cel mai bine s-a vândut ceaiul de trandafiri și dulceața. În schimb, a scăzut puțin vânzarea siropului. Unul dintre cele mai căutate produse este apa de trandafiri.

„Anul celălalt n-am avut sirop pentru cât s-a cerut. Foarte bine merg apa şi ceaiul. Eu vând bine în Transilvania, sunt un pic mai deschişi. Şi cei care nu cumpără se opresc, se uită şi spun: «Am de toate, nu-mi trebuie nimic, dar aşa-i de frumos ce faci tu!». Şi e ca şi cum mi-ar fi cumpărat toată marfa. Dar sunt şi clienţii care au luat şi vin şi mai vor“, explică Stela Florescu.

Sursă foto: adevărul.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI