Afacerea unei familii din Sibiu care îi uimește pe clienți! Micile afaceri de familie, dacă le putem numi aşa, uneori pot deveni adevărate concurente cu cele de mare anvergură, industriale. O astfel de afacere a fost deschisă de o familie din Sibiu, în urmă cu aproape 20 de ani. De atunci şi până astăzi familia Avram produc o gamă variată de sucuri, sută la sută naturale. Mulți din cei care le-au trecut pragul spun că este afacerea care îi uimește pe clienții care ajung la Livada Rodiana.
Să fii antreprenor nu este întotdeauna ușor, dar pentru Ana Maria Avram și soțul acesteia, este o muncă făcută din dragoste.
Pentru cei care trec frecvent prin zona Șura Mare, Livada Rodiana este deja un punct de reper important. Mai ales pentru cei în căutare de sucuri, sută la sută, naturale din fructe proaspte.
În calitate de afacere cu sucuri de fructe proaspete, cu o cerere în creștere din partea noilor clienți, apar provocări.
Livada Rodiana avea să fie construită, de la zero, în urmă cu 20 de ani, atunci când socrii Anei Maria Avrama lua decizia de a investi în producția de fructe. Lucrurile nu au fost deloc ușoare, dar astăzi produc aici, atât fructele, cît și sucurile naturale, fără adaos de zahăr. Sunt deja cunoscute în țară și dincolo de graniță.
„În primă fază, până în 2005, producția era foarte slabă, atunci au reînnoit plantația. Ei culegeau merele și le dădeau la Răureni la un preț foarte mic, atunci au început să-și adune bani pentru a pune pe picioare fabrica.
Au fost descurajați de oamenii din jur. În anii 2005-2006 au început să adune bani, fabrica au luat-o cu peste 50.000 de euro.
În 2007, au avut primul an cu producție de sucuri. Pe atunci, micii producători erau foarte puțini în România, vreo doi-trei.”, declară Ana Maria Avram, conform publicației TurnulSfatului.
În toți acești ani, mai ales de când au început și producția de sucuri, un element definitoriu a făcut diferența de calitate a sucurilor produse la Livada Rodiana. Ana Maria Avram spune că majoritatea cumpără de la ei, dar nu le vine să creadă un singur amănunt. Este vorba de lipsa adaosului de zahăr în sucurile produse aici.
„Câteodată, oamenii nu cred că nu punem zahăr. Avem și clienți care ne-au făcut analiză la sucuri. Noi nu am avut nicio problemă, s-au convins de calitatea sucului și au rămas fideli de ani de zile. Avem magazine care vin o dată pe an din Anglia, din Franța, își iau câte un transport și apoi le duc în țările respective”.
Livada Rodiana se întinde astăzi pe aproape 45 de hectare, unde se produc cel puțin 16 soiuri de mere, dar și alte fructe, din care se fac și deja celebrele sucuri naturale. Și ca orice afacere care se respectă, la Livda Rodiana se fac deja planuri de investiții și de viitoare dezvoltare, mai spune Ana Maria Avram:
„Ceea ce mi-ar plăcea foarte mult să fac este să fac în livadă și o zonă de relaxare, să vină părinții cu copilașii și să culeagă fructe, să se relaxeze. Avem și câteva lacuri, să facem o zonă de relaxare să vină lumea și să știe că aici își poate petrece timp cu familia”.
Așadar, drumețule, dacă ajungi în județul Sibiu, mergi la granița dintre Șura Mare și Slimic. Aici găsești Livada Rodiana. Nu uita să treci pargul, s-ar putea să-ți placă ce găsești acolo.