Afacerea secretă a lui Gigi Becali. Cum a luat 10 milioane de euro din altă țară

Afacerea secretă a lui Gigi Becali. Cum a luat 10 milioane de euro din altă țară
Gigi Becali are o afacere secretă. Cum a dat lovitura afacerisul?

Gigi Becali are o afacere secretă! Cunoscutul patron al FCSB a luat nu mai puțin de 10 milioane de euro din altă țară. Cum a făcut acest lucru și care sunt detaliile despre contractul cu care a dat lovitura? Povestea din spate este cu mult mai veche.

Afacerea secretă a lui Gigi Becali care îi aduce în buzunare 10 milioane de euro

Gigi Becali primește anual o sumă considerabilă din Ucraina. Concret, banii vin pentru a păzi o fabrică de acolo care nu mai funcționează de 22 de ani. Sumele sunt încasate de Arcom, firma unde afaceristul este acționar majoritar.

Acrom SA are 71.53% din acțiuni și are un contract încheiat cu statul încă din anul 1999 prin care este trebuie să asigure paza fostului combinat din Ucraina. Fabrica e nefuncțională de 22 de ani, dar anual în buzunarele lui Becali intră între 1 și 3 milioane de lei.

Contractul pe care îl are cu statul român este în baza unei Hotărâri de Guvern din 1999. Povestea fabricii Krivoi Rog a început în anul 1986, atunci când România a investit echivalentul a un miliard de dolari (în bani actuali) pentru construirea acestuia.

Alături de țara noastră au mai fost investiții și din partea altor state, iar la schimb România ar fi trebuit să primească 30 de milioane de tone de paleți care urmau să fie folosiți pentru producerea oțelului.

Blocul comunist a căzut, iar odată cu el s-a dus și investiția de la Rog. Combinatul a fost închis în 1999 și a ajuns un real morman de fiare. Timpul a trecut, iar celelalte țări implicate au încercat să recupereze cât mai mult din investiție. România a luat atunci decizia de a rămâne în continuare proprietara combinatului, alături de statul ucrainean.

„Nu mai vreau decât afacerile care sunt vechi. Nu se poate altfel”

„Eu încet, încet renunţ la toate. Nu mai vreau decât afacerile care sunt vechi. Nu se poate altfel. Vrei să pui bază în oameni sau în Hristos? Nu poţi să faci afacere curată cu politica şi afacerile. Nu mă pot ruga dacă nu am inima curată. Era un șoc, pentru ca nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a declarat patronul FCSB, pentru România TV, în urmă cu câteva săptămâni.

  • Top cei mai bogați oameni din sport:

Ion Ţiriac – 2 miliarde de euro
Gruia Stoica – 460-500 de milioane de euro
Gigi Becali – 350-450 de milioane de euro
Ioan Niculae – 300-340 de milioane de euro
George Copos – 200-210 milioane de euro